2023 YKS ek tercih başladı mı, ne zaman yapılacak?

Geçtiğimiz tercih sürecinin ardından herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar için ek tercihlerin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.
2023 YKS ek tercih başladı mı, ne zaman yapılacak?

Bu sene gerçekleştirilen üniversite sınavının ardından tercih dönemi sona ermiş adaylar tercihleri arasındaki bölümlere yerleşmişti. Fakat bazı öğrenciler ise tercihlerinin arasından herhangi bir bölüme yerleşemediği için ÖSYM tarafından belirlenen zaman diliminde ek tercih yapmak için beklemeye başladı. Tercihlerin ne zaman başlayacağı yönünde merak edilenlerin artmasının ardından ise ÖSYM tarafından hem üniversite kayıtlarının yapılacağı son tarih hem de üniversiteler için ek tercihlerin ne zaman yapılacağı öğrenildi.

EK TERCİHLER YARIN BAŞLIYOR!

Yapılan tercihlerin ardından herhangi bir lisans ve ön lisans bölümüne yerleşemeyen adaylar için yarından itibaren tercih sürecinin başlayacağı öğrenildi. Konuya ilişkin gelen bilgilere göre üniversiteye yerleşen adayların tercih yapamayacağı yalnızca, açıkta kalan adayların tercih işlemlerini tamamlayabileceği öğrenildi.

NTV Haber'de yer alan habere göre, Eğitim Uzmanı Onur Soğuk tarafından ek tercih süreci ile ilgili "Ön yerleştirmeler tamamlanacak, öğrenciler kayıtlarını yaptıracak. En geç 15 Eylül'e kadar da ek yerleştirmenin yapılacağını tahmin ediyoruz. Herhangi bir şekilde üniversiteye yerleşmiş olan yerleşti sonuç belgesini görmüş olan öğrenciler maalesef başvuramayacak. Ben kazandım ama kaydımı yaptırmayacağım acaba ek yerleştirmeye başvurabilir miyim soruları geliyor, maalesef başvuramaz. Bir öğrenci yerleşmişse kazandı belgesini aldıysa bu öğrenci ek yerleştirmeye başvuramayacak. Bu öğrencilere önerimiz kayıtlarını yaptırsınlar. O bölüme başlamasalar bile otursunlar sınava bir kere daha hazırlansınlar" şeklinde bilgilendirme yapıldı.

Tüm bunların yanı sıra üniversitelere kayıt süreçlerinin de 1 Eylül 2023 tarihine kadar devam edeceği öğrenildi.