2023 YKS TYT sınavı kaçta başlıyor, bitiyor sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Bugün ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan YKS sınavı hakkında adaylar ve yakınları merak edilenler araştırılmaya başlandı.
2023 YKS TYT sınavı kaçta başlıyor, bitiyor sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Bugün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından milyonlarca aday için gerçekleştirilecek olan YKS sınavı hakkında merak edilenler yayımlandı. Sınava girecek olan adaylar ve yakınlar tarafından arama motorlarından en çok aratılanlar arasında sınavın ne zaman başlayıp biteceği ve sonuçların ne zaman açıklanacağı konusu yer aldı.

YKS SINAVI NE ZAMAN BAŞLAYIP BİTECEK?

TYT ve AYT olmak üzere iki oturumdan oluşacak olan bu üniversite sınavına ilişkin merak edilenler hakkında ÖSYM tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre 3 milyon 527 bin 466 adayın katılım sağlayacağı bu sınavın ilk oturumunun yani TYT'nin bugün gerçekleştirildiği öğrenildi.

Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 olmak üzere toplam 120 sorunun yer alacağı sınavın 165 dakika süreceği ve saat 10:15'te başlayacağı öğrenildi. Sınavın bitiş saati ise 13:00 olarak belirlendi.

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bugün TYT'nin gerçekleştirildiği sınavda yarın ise AYT ve YDT yapılacağı öğrenildi. Pek çok aday için hayati önem taşıyan bu sınavların tamamlanmasının ardından sonuçların ise 20 Temmuz 2023 tarihinde ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden yayımlanacağı öğrenilmiş oldu.