22 Nisan Cuma günü okullar yarım gün mü, tatil olacak mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na kısa bir süre kala birçok öğrenci 22 Nisan Cuma günü okullar yarım gün mü araştırıyor. İşte ayrıntılar.
22 Nisan Cuma günü okullar yarım gün mü, tatil olacak mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na sayılı günler kala okullar başta olmak üzere birçok yerde etkinlik programları şimdiden hazırlandı. Çocuk bayramı özellikle okullarda büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılından bu yana 23 Nisan etkinlikleri düzenlenememişti. Pandeminin en şiddetli olduğu dönemlere denk gelen 23 Nisan günü, bu yıl tedbirlerin gevşetilmesiyle yurdun dört bir yanında büyük etkinliklerle kutlanacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde hem velilerin hem de öğrencilerin oldukça merak ettiği 22 Nisan'da okullar yarım gün mü olacak sorusu araştırılıyor. İşte yanıtı.

22 Nisan'da okullar yarım gün mü, tatil olacak mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatiller takviminde yer alıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu özel gün Türkiye'nin 81 ilinde resmi tatil olarak kabul ediliyor.

23 Nisan günü resmi tatil olacak ancak 22 Nisan Cuma günü okullar tam gün eğitime devam edecek ve tatil olmayacak. Aynı durum tüm kamu kurum ve kuruluşları için de geçerli olacak. Yalnızca 23 Nisan günü tüm yurtta resmi tatil oluyor. Fakat 2022 yılında 23 Nisan'ın cumartesi gününe denk gelmesiyle ek bir tatil söz konusu olmayacak.

Yakın süreçte 23 Nisan'dan sonra resmi tatiller arasında 1 Mayıs ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bulunuyor.

Emlak365.com