24 Şubat tarihli atama kararnamesi! 3 bakanlıkta görevden alma ve yeni atama kararları

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile bugün Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar ile 3 bakanlıkta ve bazı kurum kuruluşlarda görevden alma ve yeni atamalar yapıldı.
24 Şubat tarihli atama kararnamesi! 3 bakanlıkta görevden alma ve yeni atama kararları

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2023/97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105), 24 Şubat 2023 Tarihli ve 32114 Sayılı Resmî Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan kararlar kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde bazı görevden almalar ve yeni atamalar yapıldı. 

Yayımlanan kararname kapsamında ilgili bakanlıklardaki kadroların yanı sıra Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Amasya, Denizli, Giresun ve Sakarya orman bölge müdürleri görevinden alındı. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Üyeliğine atama yapıldı. 

24 ŞUBAT 2023 TARİHLİ ATAMA KARARNAMESİ! GÖREVDEN ALINAN VE YENİ ATANAN İSİMLER KİMLER?

 

Personel Genel Müdürlüğüne, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Engin DEMİR atanmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğüne, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Şemseddin YALÇIN atanmıştır.

24 Şubat tarihli atama kararnamesi! 3 bakanlıkta görevden alma ve yeni atama kararları

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı; Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Talha TÜRKOĞLU, görevden alınmış,

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Sezayı KÖSE,

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcılığına Fatma TORU,

Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcılığına Selma TOSUN, atanmıştır.

24 Şubat tarihli atama kararnamesi! 3 bakanlıkta görevden alma ve yeni atama kararları

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartlan Kurulu Üyeliğine, 26/9/2011 tarihli ve 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri gereğince İhsan Özgür ÇETİN atanmıştır.

Orman Genel Müdürlüğü;

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil OFLU,

Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan ÇETİNKAYA,

Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet GÜNEŞ,

Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya POLAT, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince görevden alınmıştır.

Söz konusu kararname 24 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak görevden alma ve yeni atama kararları bugün itibari ile uygulamaya alınmıştır.