28 Ekim banka çalışma saatleri! Cuma günü bankalar saat kaça kadar açık olacak?

28 Ekim Cuma günü bankaların çalışma saatleri merak ediliyor. Bankalar Cuma günü saat kaça kadar açık olacaklar? Bankalar Cuma günü yarım gün mü çalışacaklar? Bankalar 28 Ekim'de yarım gün mü açık olacaklar? 28 Ekim'de bankalar saat kaçta kapanacaklar?
28 Ekim banka çalışma saatleri! Cuma günü bankalar saat kaça kadar açık olacak?

Türkiye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bankaların çalışma saatleri merak konusu oluyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl Cumartesi gününe denk geliyor. Bankalar hafta sonu tatillerinde kapalı oluyorlar. Ancak yasalara göre Cumhuriyet Bayramı resmi tatili 29 Ekim günü değil 28 Ekim'de öğleden itibaren başlıyor. Yani resmi kurumlar 28 Ekim'de öğlene kadar çalışıp yarım gün mesai yapıyorlar. Bankalar da çalışma saatleri nasıl olacak? 28 Ekim Cuma günü bankalar tam gün mü yoksa yarım gün mü çalışacaklar? 

28 EKİM CUMA GÜNÜ BANKALARIN ÇALIŞMA SAATLERİ!

28 Ekim Cuma günü bankaların çalışma saatleri merak ediliyor. Her resmi tatilde olduğu gibi kamu veya özel bankalar bu tatillere uyacaklar. Dolayısıyla çalışma saatleri 28 Ekim Cuma günü değişecek. Bankalar 28 Ekim Cuma günü öğlene kadar açık olacaklar. Öğle tatili saatine kadar müşterilere hizmet verecek olan bankalar öğleden sonra ise çalışmayacaklar. Bankalarda 28 Ekim Cuma günü yarım gün mesai yapılacak. Öğleden sonra ise banka şubelerinden herhangi bir işlem yapılamayacak. 

CUMA ÖĞLEDEN SONRA HAVALE VE EFT YAPILABİLİR Mİ?

Bankalarda 28 Ekim Cuma günü öğleden sonra havale ve EFT işlemlerinin yapılıp yapılamayacağı da merak ediliyor. Burada bankadan bankaya değişik uygulamalar görülebilir. Ancak tüm bankalarda havale işlemi yapılabilecek. Havale işlemi aynı bankanın hesapları arasında para transferi olduğu için bunda bankaların kapalı olmasının bir engeli olmayacak.

EFT gönderilirken ise farklı bir durum söz konusu. EFT farklı bankaların hesapları arasında para transferi demek olduğu için bankalar arasında onay gerektiriyor. Ancak Merkez Bankası'nın ödeme sistemi olan FAST kapsamında belirli limitlerde EFT sorunsuz şekilde gönderilebilecek. Limit üstü işlemler için ise Pazartesi günü bankanın onay vermesi gerekecek.