29 Ekim hangi güne denk geliyor 28 Ekim yarım gün resmi tatil mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bu sene görkemli bir kutlama programı hazırlanırken 28 Ekim yarım gün resmi tatil mi? sorusu gündeme geldi. Peki, 29 Ekim hangi güne denk geliyor, resmi tatil mi, 28 Ekim Cuma günü yarım gün mü?
29 Ekim hangi güne denk geliyor 28 Ekim yarım gün resmi tatil mi?

Tüm Türkiye bu sene 100. yıl kutlamalarına 1 sene kala Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıldönümünü büyük bir coşku ile kutlamak için beklemeye başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için geri sayım başlarken vatandaşlar ise "bu sene 29 Ekim hangi güne denk geliyor, Cumhuriyet Bayramı ne zaman, 28 Ekim resmi tatil mi, yarım gün mü?" sorularına yanıt aramaya başladı. 

Türkiye'nin resmi tatil günleri arasında milli bayramlar ve dini bayramlar yer alırken Cumhuriyet Bayramı da resmi bayramlar arasında kutlanmakta olduğu için 29 Ekim 2022 günü resmi tatil olacak. 28 Ekim 2022 gününde ise çalışanlar tatil yapıp yapmayacaklarını araştırmaya başladılar. İşte o soruların yanıtları... 

BU SENE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI HANGİ GÜN, HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Türkiye bu sene Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılını kutlarken kutlamaların gerçekleştirileceği bayram kutlamaları Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kutlamalar için belediyeler özel programlar hazırlarken Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere büyükşehir belediyeleri özel kutlamalar düzenleyecek. 

28 EKİM YARIM GÜN RESMİ TATİL Mİ?

Bu sene 29 Ekim 2022 günü Cumartesi gününe denk gelirken vatandaşlar 28 Ekim Cuma gününü araştırmaya başladı. Resmi tatil takvimi içerisinde sadece 29 Ekim Cumartesi günü yer alırken Cuma günü tam gün olarak mesai devam edecek. 

28 EKİM 2022 CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

28 Ekim Cuma günü okullarda eğitim tam gün olarak devam edecek. Yarım gün tatil uygulanmayacak.