29 Ekim'de bankalar açık mı, çalışacak mı, bankacılık işlemleri nasıl yapılacak?

Bankaların 29 Ekim Cumartesi günü açık olup olmayacağı sorgulanıyor. 29 Ekim’de bankalar açık mı? 29 Ekim’de banka çalışma saatleri nedir? 29 Ekim’de banka şubeleri hizmet verecek mi? 29 Ekim’de bankalar kapalı mı olacaklar? Cumhuriyet Bayramı gününde bankalar çalışacak mı?
29 Ekim'de bankalar açık mı, çalışacak mı, bankacılık işlemleri nasıl yapılacak?

Türkiye’nin milli bayramlarından birisi olan 29 Ekim Bayramı resmi tatil olacağı için vatandaşlar o gün bankaların açık olup olmayacağını merak ediyorlar. 29 Ekim’de bankalar açık olacaklar mı? Banka şubeleri 29 Ekim Cumartesi günü açık mı? Banka işlemleri 29 Ekim’de nasıl yapılacak? Bankalarda 29 Ekim günü çalışma saatleri nasıl olacak?

29 EKİM RESMİ TATİL!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumartesi günü resmi tatil uygulaması yapılacak. Bu uygulama nedeniyle Cumartesi günü resmi kurumlarda acil hizmetler haricinde herhangi bir çalışma yapılmayacak. Resmi tatil süresince devlet kurumları kapalı olacaklar. Bunun yanında bazı özel kurumlar da resmi tatil nedeniyle Cumartesi günü herhangi bir hizmet veremeyecekler.

29 EKİM’DE BANKALAR AÇIK OLACAK MI?

Resmi tatil günlerinde kamu veya özel bankalar farketmeksizin devlet kurumları gibi tatil uygulaması yapıyorlar. Bundan dolayı 29 Ekim’de bankalar da açık olamayacaklar. Banka şubelerinin tamamı kapalı olacaklar ve müşterilere bankalar şubeler üzerinden herhangi bir hizmet veremeyecekler. Şubeden hizmet almak isteyenler 31 Ekim Pazartesi sabahını beklemek zorunda kalacaklar.

29 EKİM’DE BANKACILIK İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatilinde banka şubeleri kapalı olacaklar ama müşteriler alternatif yollarla bankacılık işlemlerini yapabilecekler. ATM’ler üzerinden başta para çekme ve yatırma olmak üzere verilen tüm hizmetler devam edecek. Ayrıca müşteriler mobil bankacılık ile internet bankacılığı üzerinden de işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Sadece bankadan bankaya para transferi olan EFT işlemlerinde belirli bir limitin üzerindeki tutarlarda işlem yapılamayacak. Yapılsa bile bu işlemlerin onaylanması Pazartesi sabah gerçekleşebilecek.

SON ÖDEME GÜNÜ 29 EKİM İSE NE OLACAK?

Bazı fatura, kredi, kredi kartı ve buna benzer borçların son ödeme tarihinin 29 Ekim’e denk gelmesi durumunda ne yapılacağı da merak ediliyor. Bu ödemeler dijital kanallardan yapılabiliyorsa ödemeler gerçekleşebilecek. Ancak ödeme imkanı verilemiyorsa herhangi bir cezai bedel alınmaksızın ödemeler 31 Ekim pazartesi günü yapılabilecek.