29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, Başkentray, İZBAN bedava mı?

29 Ekim’de toplu ulaşım ücretsiz mi? 29 Ekim’de Marmaray, Başkentray ve İZBAN bedava mı olacak? 29 Ekim’de hangi toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak? İşte ücretsiz toplu ulaşım için son kararlar...
29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, Başkentray, İZBAN bedava mı?

Türkiye’de 29 Ekim 2022 Cumartesi günü Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşayacak. Çeşitli illerde çeşitli etkinliklerle vatandaşlar Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılacaklar. Bu kutlamalar için etkinlik programları hazırlandı. Başta büyükşehirler olmak üzere çoğu şehirde Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri olacak. Bu etkinliklere aileleri ile beraber katılmak isteyenler ise ücretsiz toplu ulaşım sorgulaması yapıyorlar. 29 Ekim’de toplu ulaşım ücretsiz mi?

MARMARAY, BAŞKENTRAY VE İZBAN İÇİN 29 EKİM KARARI!

29 Ekim’de toplu ulaşımın ücretsiz olmasına dair önemli bir karar alındı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan bu karar ile bazı şehirlerde ücretsiz toplu taşıma imkanı vatandaşlara verildi. İşletmesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İZBAN 29 Ekim Cumartesi günü ücretsiz olacak. Resmi Gazete’de bu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlandı.

İSTANBUL’DA 29 EKİM’DE TOPLU TAŞIMA BEDAVA MI?

29 Ekim’de İstanbul’da toplu taşımanın bedava olup olmayacağı da merak ediliyor. Şu ana kadar alınan bir karar olmasa da Cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimindeki toplu taşıma araçlarında ulaşım bedava olacak. Ancak bu ücretsiz toplu taşıma sistemi bu bayramda farklı bir şekilde uygulanacak. Kişiselleştirilmiş İstanbulkart nedeniyle ücretsiz toplu taşımanın sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilmesine dair bir karar alınmıştı. Bunun uygulamaya alınması durumunda yabancılar bedava toplu ulaşım imkanından yararlanamayacaklar.

İL İL ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA KARARLARI!

Cumhuriyet Bayramı için hemen hemen tüm şehirlerde ücretsiz toplu taşıma kararı uygulanacak. Ancak bu kararı her belediye ayrı ayrı alabilecek. Bedava toplu taşıma kararları için belediyelerin yapacakları duyuruların takip edilmesi gerekiyor. Özellikle bugün İstanbul ve Ankara’dan ücretsiz toplu taşıma kararlarına dair açıklamalar bekleniyor.