29 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul'da bugün otobüs, metro, metrobüs Marmaray bedava mı?

29 Mayıs İstanbul'un Fethi kutlamaları kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden toplu ulaşım haberi geldi.
29 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul'da bugün otobüs, metro, metrobüs Marmaray bedava mı?

İstanbul'un fethinin 569. yılı olan 29 Mayıs için Türkiye'nin hemen hemen her yerinde kutlama heyecan yaşanıyor. Türkiye ve dünya tarihi için büyük öne arz eden, Sultan II. Mehmed'in komutanlığında 54 günlük kuşatmanın ardından fethedilen İstanbul, bu yıl da her yıl olduğu gibi kutlama görüntülerine sahne olacak.

29 Mayıs İstanbul'un fethi tarihi resmi tatiller takviminde yer almadığı için resmi tatil değil. Ayrıca 29 Mayıs Pazar gününe geldiği için de okullar ile kamu kurum ve kuruluşları kapalı olacak. 30 Mayıs Pazartesi günü ise tüm kuruluşlar kendi çalışma saatlerinde hizmet vermeye devam edecekler.

29 Mayıs otobüs, metro, İETT, Marmaray, ESHOT ücretsiz mi?

29 Mayıs İstanbul'un fethi kapsamındaki kutlamaya katılmak isteyenler için ilk güzel haber Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, Marmaray'ın 29 Mayıs Pazar günü tüm vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Marmaray'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Marmaray trenlerinin 29 Mayıs İstanbul'un fethi nedeniyle 29 Mayıs tarihinde ücretsiz hizmet vereceği bilgisine yer verildi.

Ayrıca Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da, 13 Eylül 2021'de İBB Meclisi'nde oy birliği ile alınan kararla, 29 Mayıs'ta İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümünde, İstanbul'daki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olduğunu açıkladılar.

Açıklamalar doğrultusunda, İstanbullu vatandaşlar 29 Mayıs 2022 günü Marmaray ve otobüsleri ücretsiz kullanabilecekler.