3. Selim çeşmi bülbül sanatı sorusunun cevabı nedir?

KPSS 2022 sınavındaki soruların doğru yanıtları adaylar tarafından araştırılmaya devam ederken sınavın en kolay sorularında biri olarak gösterilen ancak pek çok adayın hatalı yaptığı Çeşmi Bülbül sanatı sorusunun doğru yanıtı ne?
3. Selim çeşmi bülbül sanatı sorusunun cevabı nedir?

KPSS sınavının bitmesi ile beraber adaylar yapmış oldukları soruların doğru yanıtlarını araştırmaya başlarken en çok araştırılan sorulardan biri de Çeşmi Bülbül sorusu oldu. Sınavın en kolay soruları arasında gösterilmesine rağmen pek çok aday bu soruda takılmıştı. 

2022 KPSS lisans sınavı hatırlanacağı üzere bazı soruların özel bir yayınevi tarafından hazırlanan sorularla birebir aynı olması nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. Sınavda çıkan soruların bazılarının şıklarına kadar aynı olması tepki çekerken bu nedenle sınav iptal edilmişti. 

KPSS 2022 SINAVI ÇEŞMİ BÜLBÜL SORUSUNUN DOĞRU YANITI NE?

Sınavda adayları en çok çelişkiye düşüren sorulardan biri de Çeşmi Bülbül sorusu olarak öne çıktı. 3. Selim Döneminde Çeşmi Bülbül Sanatı hakkında yöneltilen soruda bu sanatın hammaddesi adaylara sorulmuştu. 

Sorunun doğru yanıtı cam olacaktı. Bu sorunun yanıtına cam şıkkını işaretleyen adaylar tam puan alırken diğer şıkları işaret eden adaylar ne yazık ki yanlış yanıt verdikleri için bu sorudan puan alamayacaklar. Çeşmi Bülbül sanatı için kullanılan hammadde camdır. Bu sanat cam kullanılarak yapılmaktadır.