30 Ağustos resmi tatil mi, Zafer Bayramı yarım gün mü, Tapu daireleri açık mı, resmi kurumlar çalışıyor mu?

30 Ağustos Zafer Bayramı için geri sayım başlarken bayram kutlamasını yaşamak isteyen kişiler 30 Ağustos resmi tatil mi, Zafer Bayramı yarım gün mü, tapu daireleri ve resmi kurumlar açık mı, çalışıyor mu sorularına yanıt aramaya başladı. İşte o açıklama!
30 Ağustos resmi tatil mi, Zafer Bayramı yarım gün mü, Tapu daireleri açık mı, resmi kurumlar çalışıyor mu?

Türkiye bu sene bir kere daha büyük taarruzun kutlama yıldönümüne hazırlık yaparken bayram coşkusunu doyasıya yaşamak isteyenlerde "30 Ağustos tatil mi?" sorusuna yanıt arıyordu. Beklenen açıklama geldi ve merak edilen sorulara yanıt verildi. Peki, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi, 29 Ağustos tatil mi? 

30 AĞUSTOS KAÇINCI YILDÖNÜMÜ 2022?

Türk tarihinin en büyük ve en önemli zaferleri arasında yer alan 30 Ağustos büyük taarruzu için bir kere daha kutlama günü geldi. Geride bıraktığımız sene şanlı Zafer Bayramının 99. yılı kutlanırken bu sene Türkiye 100. yıldönümü kutlamaları için bir araya gelecek.

26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve büyük zaferin elde edildiği 30 Ağustos gecesine kadar 5 gün devam eden büyük taarruz sonunda Türk ordusu tarihi bir başarı ve zafer elde etmişti. Hem zaferi milletimize armağan etmek için canını hiçe sayan kahraman şehitlerimizi anmak hem de büyük zaferin bilinci ile ulus birliğini sağlamak adına 30 Ağustos günü 30 Ağustos Zafer Bayramı olarak ilan edilmişti. 

29 AĞUSTOS 2022 PAZARTESİ GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

Hayır, Zafer Bayramı kutlamaları 30 Ağustos tarihinde yapıldığı için 29 Ağustos 2022 resmi tatil olarak kutlanmıyor. Pazartesi gününü de içerisine alarak 4 günlük tatil bekleyen kişiler için beklene idari izin kararı çıkmadı. 

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI RESMİ TATİL Mİ?

Evet, 30 Ağustos 2022 Salı günü Zafer Bayramı olarak kutlanacak ve o gün yurt genelinde resmi tatil olduğu için tüm devlet daireleri ve resmi kurumlar kapalı olacak. 

30 AĞUSTOS TAPU DAİRESİ, TAPU MÜDÜRLÜĞÜ AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU?

Hayır, 30 Ağustos 2022 Salı günü Zafer Bayramı olması nedeniyle resmi tatil olduğu için tapu daireleri de kapalı olacak ve çalışmayacak.