30 Ağustos Salı banka şubeleri açık mı? Bugün havale ve EFT gönderilir mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bankaların açık olup olmadığı sorgulanıyor? Bugün bankalar açık mı? Bugün havale ve EFT yapılır mı? Banka şubeleri bugün açılacak mı? Hangi bankacılık hizmetleri verilebilecek?
30 Ağustos Salı banka şubeleri açık mı? Bugün havale ve EFT gönderilir mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle 30 Ağustos 2022 Salı yani bugün Türkiye’de resmi tatil olacak. Resmi tatil olması nedeniyle vatandaşlar bazı kurumların hizmet verip veremeyeceklerini merak ediyorlar. Peki 30 Ağustos’ta bankalar açık olacak mı? Bankacılık hizmetleri banka şubelerinden verilecek mi? Bankalardan bugün havale ve EFT gönderilebilecek mi?

BANKALAR BUGÜN AÇIK MI?

Her resmi tatilde olduğu gibi 30 Ağustos 2022 Salı günü de bankalar açık olmayacaklar. Banka şubeleri bugün herhangi bir şekilde açılmayacak ve banka personelleri de izinli olacaklar. Bankalardan herhangi bir bankacılık hizmetini şubeler üzerinden yapmak isteyenler işlemlerini yapabilmek için 31 Ağustos Çarşamba gününü beklemek zorunda kalacaklar.

30 AĞUSTOS’TA HAVALE GÖNDERİLİR Mİ?

30 Ağustos’un resmi tatil olmasından dolayı bugün havale gönderilip gönderilemeyeceği merak ediliyor. Havale esasında aynı bankanın farklı hesapları arasında para transferidir. Banka şubelerinden bugün havale gönderilemeyecek. Ancak mobil bankacılık, internet bankacılığı, telefon bankacılığı gibi seçenekler üzerinden hava işlemi yapılabilir. Bu şekilde bankacılık işlemleri bugün de devam edecek.

30 AĞUSTOS’TA EFT GÖNDERİLİR Mİ?

Sık kullanılan bankacılık işlemlerinden birisi olan EFT farklı bankalar arasındaki para transferidir. Bir süre öncesine kadar resmi tatillerde EFT gönderimi yapılamıyordu. Ancak Merkez Bankası’nın FAST uygulamasına geçişi ile beraber resmi tatillerde dahi belirli limitlerde EFT gönderilebiliyor. 30 Ağustos’ta bu kapsamda 5.000 TL’ye kadar olan tutarlarda internet ve mobil uygulamalar üzerinden EFT gönderilebilecek. Ancak 5.000 TL’yi aşan miktarlarda EFT yapılacaksa bankaların 31 Ağustos Çarşamba günü açılması beklenecek.

Mobil ve internet bankacılığı üzerinden işlemler 30 Ağustos’ta herhangi bir aksama olmadan yapılabilecek. Sadece banka şubeleri açık olmayacak.