30 Ağustos'ta İstanbul'da toplu ulaşım bedava mı? Metro, metrobüs, vapur, otobüs ücretsiz mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle vatandaşlar bazı soruların yanıtlarını arıyorlar. 30 Ağustos’ta otobüs, metrobüs, metro, vapur bedava mı olacak? İstanbul’da 30 Ağustos’ta toplu ulaşım ücretsiz mi?
30 Ağustos'ta İstanbul'da toplu ulaşım bedava mı? Metro, metrobüs, vapur, otobüs ücretsiz mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Büyük bir coşkuyla kutlanması beklenen 30 Ağustos her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul’da yoğun katılım sağlanan etkinliklerle kutlanacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı için İstanbul’daki etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar ise toplu ulaşıma dair bazı ayrıntıları merak ediyorlar.

30 AĞUSTOS’TA İSTANBUL’DA TOPLU ULAŞIM BEDAVA MI?

Vatandaşların 30 Ağustos coşkusunu eksiksiz bir şekilde yaşayabilmeleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önemli bir toplu ulaşım kararı verdi. Buna göre 30 Ağustos 2022 Salı günü İstanbul’da toplu ulaşım bedava olacak. İstanbulkart entegrasyonuna dahil olarak hizmet veren İETT, Metro, Tramvay, Füniküler, Şehir Hatları Vapurları ve Toplu Ulaşıma Entegreli Özel Deniz Motorları tamamen ücretsiz olacak. Vatandaşlar bu toplu ulaşım hizmetlerinden yararlanırken 30 Ağustos’ta herhangi bir şekilde ödeme yapmayacaklar.

SEFERLERE 30 AĞUSTOS DÜZENLEMESİ

İstanmbul’da toplu ulaşım seferlerine 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel bir düzenleme yapıldı. Buna göre metrobüs seferleri hafta içi, otobüs seferleri ise cumartesi sefer planına göre düzenlendi. 30 Ağustos’ta saat 14:00’a kadar kapalı olacak olan Vatan Caddesi’ne alternatif olarak toplu ulaşım araçları Turgut Özel Millet Caddesi’nden hizmet verecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin bir ayağını da Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapacak. Vatandaşların etkinlik alanına rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilmeleri için Yenikapı Metro İstasyonu ile etkinlik alanı arasında ring seferler düzenlenecek. Yenikapı Metro İstasyonu’ndan etkinlik alanına saat 18:00, 18:30, 19:00, 19:15, 20:00 ve 20:30’da ring seferi yapılacak. Etkinlik sona erdiğinde ise Yenikapı Metro İstasyonu’na gidecek olan ring seferlerinin saatleri 23:00, 23:15, 23:30, 23:45 ve 00:00 olarak açıklandı.