3.000, 4.000, 5.000 Euro maaşlı yurtdışı şoför ilanlarına başvurular nasıl yapılır?

Son günlerde yurtdışı şoför alım ilanları gündemde çok sık yer almıştı. Peki yurtdışında Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Hollanda, ABD, Katar, Kanada gibi ülkelerde şoför nasıl olunur?
3.000, 4.000, 5.000 Euro maaşlı yurtdışı şoför ilanlarına başvurular nasıl yapılır?

Pandemi sonrası bozulan tedarik zinciri sonrası en fazla aranan meslek gruplarından birisi uzun yol şoförlesi olmuştu. Çok sayıda ülke bu kadroda yabancı işçi alımı yapacağını ilan ederken verilecek olan maaş tutarları ise Türkiye'de çalışan vatandaşları cezbetti. Avrupa, zengin Ortadoğu ülkeleri ve ABD, Kanada'dan gelen iş ilanlarında maaş tutarlarının 7.000 Dolara kadar çıktığı bildirildi.

TL karşılığı çok yüksek olan bu rakamların ardından vatandaşlar o ülkelerde nasıl şoför olarak çalışılabileceğini merak ettiler. İşte yabancı ülkelerde şoför olarak çalışmak için gerekli şartlar ve ilan başvuru kanalları.

YURTDIŞINDA ŞOFÖR OLARAK ÇALIŞMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yurtdışında şoför olarak çalışmak için her ülke kendi şartını açıklıyor. Ülkelerde çalışmak için gerekli ortak koşulların yanı sıra alım yapacak olan firmaların da talep ettiği şartların sağlanması gerekiyor. Bu noktada öncelikle ülkelerin daha sonra firmaların talep ettiği o şartlar;

Avrupa ülkelerinde çalışmak isteyenlerin temel düzeyde de olsa yabancı dil bilmeleri kendilerine çok büyük avantaj sağlamaktadır. Temel düzeyde İngilizce dil bilgisi tercihlerde sizi öne çıkaraktır.

Körfez ülkelerinde de çalışmak için İngilizce önemli bir tercih nedeni olurken Arapça bilenler de çok hızlı ve kolay şekilde iş bulabilirler.

Yurtdışı iş ilanlarına başvuru yapacak olanlar daha önceden pasaport, çalışma izni gibi izinleri almaları firmaların hemen kendilerini çağırmasını sağlayabilir.

Firmalar çalışacakların uzun süreli çalışmalarını ve işi yarıda bırakmalarını istemiyor. Ayrıca çalışanların iş yapılacak ülkelerin iklim koşullarına uyum sağlamaları gerekiyor.

İŞ İLANLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yurtdışı şoför alımları duyuruları yayımlayan aracı firmalar üzerinden yapılır. Bu kapsamda uluslararası olan kariyer siteleri tespit edilmeli. Bu kariyer sitelerinin güvenilirliği kanıtlandığında iş arayanlar ilanlar üzerinden firmalar ile iletişime geçecekler. Firmalar çalışılacak olan ülke, maaş ve ödeme detayları ile diğer tüm bilgileri paylaşacak. Kişinin çalışma izni almasıyla işe başlangıç yapılacak.

Yurtdışı iş ilanı yayımlayan birden fazla kariyer sitesi bulunuyor. Bu sitelerde aynı anda birçok ülke için yayımlanan iş ilanları sergileniyor. Firmalar aradıkları personellerin özelliklerini sisteme giriyor çalışanlar ise o bilgiler üzerinden başvurularını yapıyorlar.