31 Aralık Resmi Tatil Mi, Yılbaşında Kapanma, Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı, Olacak Mı 2022?

Yılbaşı tatili için geri sayım başladı. Peki, 31 Aralık resmi tatil mi, yarım gün mü, yılbaşında kapanma var mı, 31 Aralık Cuma günü sokağa çıkma yasağı olacak mı 2022, 31 Aralık hangi gün?
31 Aralık Resmi Tatil Mi, Yılbaşında Kapanma, Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı, Olacak Mı 2022?

Yılbaşı tatili için geri sayım başlarken program yapmak isteyenler kısıtlama haberlerini yakından takip ediyorlar. Koronavirüs salgınında Omicron kabusu tüm dünyayı hızla sarsmaya devam ederken pek çok ülkede kısıtlama ve yasak kararları yeniden devreye girmeye başlamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile Omicron varyantının Türkiye'de de görüldüğü açıklanmış, herkese bir kere daha aşı olma çağrısı yapılmıştı. 2 doz aşısını olan kişiler için ise 3 aylık sürenin dolmasının ardından 3. doz aşı başvurusu açılmıştı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pandemi ile mücadele devam ederken 31 Aralık yılbaşı kutlama programları da merak konusu oldu.

31 ARALIK CUMA GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ, YARIM GÜN?

2021 yılının resmi tatil günleri takvimi içerisinde 31 Aralık 2021 günü için herhangi bir duyuru yapılmamıştı. Bu nedenle 31 Aralık 2021 Cuma günü tam gün ya da yarım gün tatil uygulanmayacak. Okullarda 31 Aralık tam gün eğitime devam edilecek. Yine tüm resmi kurumlar, postane, PTT ve kargo gibi kurumlarda 31 Aralık Cuma günü tam gün mesai uygulanacak.

31 Aralık Resmi Tatil Mi, Yılbaşında Kapanma, Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı, Olacak Mı 2022?

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI, YILBAŞI KAPANMA, KISITLAMA OLACAK MI?

Hatırlanacağı üzere 2020 senesinin başında alınan tedbir kararları kapsamında 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21:00 itibari ile sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanmış, yasak 1 Ocak Cuma günü, 2 Ocak Cumartesi günü, ve 3 Ocak Pazar günü tam gün olmak üzere 4 Ocak Pazartesi günü saat 05:00'te sona erecek şekilde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Şu ana kadar yetkili kurumlar tarafından yasak açıklaması yapılmazken son kabine toplantısında da omicron nedeni ile herhangi bir kısıtlama uygulanmamasına karar verilmişti.