3600 Ek Gösterge İsteyen Yargı Çalışanları Basın Açıklaması Yaptı

Bir süredir gündemde olan 3600 ek gösterge düzenlemesi için önce Kültür Bakanlığı bünyesindeki sanatçılar ardından da yargı çalışanları taleplerini dile getirdiler.
3600 Ek Gösterge İsteyen Yargı Çalışanları Basın Açıklaması Yaptı

Bir süredir gündemde olan 3600 ek gösterge düzenlemesi için üçüncü toplantı 10 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak. Ek göstergelerin artması durumunda memur maaşları ve emekli maaşları artacak. Emekli ikramiyelerinde neredeyse 30 bin TL fark olacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmanın son aşamasına gelindiğini ve mayıs ayında tamamlanacağını açıklamıştı.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

3600 ek gösterge düzenlemesinin kapsamına değinen Bakan Bilgin, "Dört meslek grubunu kapsıyor ama başka statüler de var. Avukatlar var, hukukçular var kurumlarda çalışan hukukçular var, il müdürleri, diyelim ki sağlık il müdürü, şube müdürü. Bütün bu statüleri yeniden adil bir şekilde çalışıyoruz. Belirgin bir şey yok ama o düzenlemeyi yapacağız. Adalet duygusunu zedelemeyen bir düzenleme yapmak istiyoruz. " demişti.

3600 Ek Gösterge İsteyen Yargı Çalışanları Basın Açıklaması Yaptı

YARGI ÇALIŞANLARI DA 3600 EK GÖSTERGE İSTİYOR
Adalet Sen İstanbul şubesi üyeleri, yargı çalışanları adına talepleri iletmek için Küçükçekmece Adliyesi önünde toplandı ve basın açıklaması yaptı. Adalet Sen İstanbul Şube Başkanı Ferhat Alan, grup adına açıklamalarda bulundu. Alan, tüm çalışanlara adalet duygusunun yayılabilmesi için her mesleğe adil ve eşit davranılması gerektiğini vurguladı ve 3.600 ek gösterge taleplerini dile getirdi. Kamuda statü farkı olmasına karşı olduklarını ifade etti.

3600 Ek Gösterge İsteyen Yargı Çalışanları Basın Açıklaması Yaptı

YARGI ÇALIŞANLARI KADRO BEKLİYOR
Yargı çalışanlarının 2013 yılından beri bitmek bilmeyen bir ümitle kadro beklediğini söyleyen Alan, yargı çalışanlarının yargı-adalet hizmetleri sınıfına geçirilmesi gerektiğini söyledi ve 3600 ek göstergenin yargı çalışanlarının hakkı olduğuna değindi. Diğer talepleri Adalet Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan personellerin kadroya geçirilmesi ve enflasyon farkının personel maaşlarına aylık olarak yansıtılması oldu.

Emlak365.com