37 ilde alarm verildi! Gök delinecek gök gürültülü sağanak yağış fırtına sel hayatı felç edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporu yayımlandı. 17 Kasım 2022 Perşembe günü başta olmak üzere Cuma günü ve hafta sonu hava durumu tahminleri de raporda yerini aldı.
37 ilde alarm verildi! Gök delinecek gök gürültülü sağanak yağış fırtına sel hayatı felç edecek

Haftalık hava durumu tahmin raporu yayımlanırken bugün için pek çok ilde sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 17 - 23 Kasım 2022 tarihli hava durumu tahmini raporuna göre çok sayıda ilde gök gürültülü sağanak yağış, fırtına ve sel uyarısı yapıldı. 

Bugün yurdun büyük bölümü yağışlı geçerken yağmurlu havanın etkisini hafta sonu yitireceği, Pazar ve Pazartesi günü yurdun büyük bir bölümünün yağışsız olacağı ancak Salı günü yendine tüm yurtta etkili olacağı ilan edildi. Özellikle de Salı günü ve Çarşamba günü yağışların tüm yurt genelinde etkili olacağı belirtiliyor. 

17 - 23 KASIM 2022 MGM HAFTALIK HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU! 

Yayımlanan haftalık hava durumu tahmin raporu ile hava sıcaklıklarının artarak mevsim normalleri üzerinden seyredeceği ilan edilirken yağışlı havanın ise yurt genelinde etkili olacağı ilan edildi. Yayımlanan hava durumu tahmini raporuna göre Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz’in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sivas çevreleri ile Aydın ve Muğla kıyılarının yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında olacak. 

37 ilde alarm verildi! Gök delinecek gök gürültülü sağanak yağış fırtına sel hayatı felç edecek

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı beklenirken Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Şırnak çevreleri, Kayseri, Malatya, Elazığ’ın güney kesimleri ve Şanlıurfa’nın kuzey ilçelerinde ise etkili sağanak yağış uyarısı yapıldı. 

Şırnak, Kayseri, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa'da sağanak yağış ve sel uyarısı yapılırken Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Marmara ve İstanbul yarın akşamdan itibaren yağışlı havanın etkisine girecek. Bugün İstanbul 16 derece, yarın ve hafta sonu lodos etkisiyle 21-22 dereceye çıkacak. Lodos etkisi ile doğudaki hafta sonu kar olasılığı kalktı" diyerek yağışlı havanın etkili olacağını söyledi.