4 Milyondan Fazla Kişi Öğrenci Affının Çıkmasını Bekliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyeleri için öğrenci affı çalışmaları yapıldığını açıklamıştı. Yaklaşık 4 milyon kişi affın çıkmasını bekliyor.
4 Milyondan Fazla Kişi Öğrenci Affının Çıkmasını Bekliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bir açıklama yaparak lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki eğitimlerine çeşitli nedenle ara vermek zorunda kaldığı için eğitim öğretim hakkı sona eren öğrenciler için af çıkarılmasına ilişkin çalışma başlatıldığını açıkladı. Öğrenci affına ilişkin çalışmaların tamamlanıp temmuz ayından önce yasalaştırılmasını planladıkları ifade etmişti. Öğrenci affı açıklamasının ardından bir açıklama da YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan geldi.

Öğrenci affı çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Özvar: "Bu konuda karar alma, bir kanun, kanuni düzenleme, bir hukuki mevzuat düzenleme yetkisi Meclisindir. Biz yükseköğretim kurulu olarak bize, Meclisten yapılacak herhangi bir çağrıya kulak vermek suretiyle yükseköğretimin bugüne kadarki aflarla alakalı tecrübesinin, Meclisteki vekillerimizle, siyasi partilerle paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim." açıklamasında bulundu. Yükseköğretim Kurulu'nun Türkiye'deki yüksek öğretim alanına giren milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konulara duyarsız kalamayacağını, bu konudaki bilgi ve tecrübesini mutlaka paylaşacağını, bunu yaparken de hem sistemin dışında kalan öğrencilerin hem de eğitim öğretim kalitesinin dikkate alınacağını belirtti.

4 Milyondan Fazla Kişi Öğrenci Affının Çıkmasını Bekliyor

4 MİLYONDA FAZLA KİŞİ ÖĞRENCİ AFFINI BEKLEYECEK

YÖK Başkanı Özvar'ın açıklamalarının ardından öğrenci affını bekleyebilecek kişi sayısı da açıklandı. Disiplin cezası, açık öğretimde üst üste 4 dönem kayıt yenilemediği için kaydı silinen, yatay geçiş, geçici kayıt ile kaydolup da belirtilen süre içinde diplomasını getiremeyen, denklik diploması sona eren kişilerin aralarında bulunduğun 4 milyon 242 bin 316 kişi öğrenci affı bekliyor.

Emlak365.com