4. sınıf emniyet müdürü nedir, ne kadar maaş alır 2022? Müge Anlı sonrası gündem oldu!

Müge Anlı'nın nikah masasına oturacağı eşinin 4. sınıf emniyet müdürü olduğu öğrenildi. Bu gelişmenin ardından 4. sınıf emniyet müdürü nedir, maaşı ne kadar gibi sorulara yanıt aranıyor.
4. sınıf emniyet müdürü nedir, ne kadar maaş alır 2022? Müge Anlı sonrası gündem oldu!

ATV ekranlarında yayınlanan Tatlı Sert programının sunuculuğunu yapan Müge Anlı, ikinci kez nikah masasına oturacağını açıkladı. Müge Anlı'nın müstakbel eşi Şinası Yüzbaşıoğlu'nun 4. sınıf emniyet müdürü olarak İstanbul Asayiş Şube Müdürü olduğu öğrenildi. Bu gelişmenin ardından arama motorlarında en çok 4. sınıf emniyet müdürü nedir, ne iş yapar, maaşı ne kadar gibi sorular araştırıldı.

4. sınıf Emniyet Müdürü nedir, görevleri neler?

4. sınıf Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü kapsamında bulunan bir polis rütbesidir. 3. sınıf emniyet müdürü ile emniyet amirinin arasında yer alan bir pozisyondur. Bu rütbeye sahip olmak için Polis Akademisinin bitirilmesi gerekmekte olup, 4. sınıf emniyet müdürleri Türkiye'de Şube Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı, Hukuk Müşaviri, Şube Müdür Yardımcısı, Öğretim Görevlisi, Pilot ve İlçe Emniyet Müdürü görevlerini yapmaktadır.

4. emniyet müdürü maaşı 2022 ne kadar?

İl Emniyet Müdürü maaşı net asgari ücretin yüzde 268.45 oranında üzerinde olmaktadır. Buna göre İl Emniyet Müdürü maaşı ortalama 15 bin 670 lira olmaktadır. Buna aile yardımı, prim ve diğer ödenekler de eklendiğinde maaş yükselir.

Emniyet müdürü, polisliğin en yüksek rütbesidir. Emniyet müdürü olabilmek için belirli eğitimlerden başarıyla geçilmelidir. Adım adım ilerleyerek de emniyet müdürü olma imkanı bulunmaktadır. Ayrıca bu görevi yapabilmek için ilk olarak yıllık mesleki değerlendirme puanlarında en az 3.5 puan almış olmak ve meslek hayatı boyunca herhangi bir ceza almamış olma şartı bulunmaktadır.