41 Şehirde Seçim Anketi! AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti Son Oy Oranları Açıklandı

Şubat ayında bir seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin oy oranlarına ilişkin son liste, 41 şehirde gerçekleştirilen çalışmanın ardından açıklandı.
41 Şehirde Seçim Anketi! AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti Son Oy Oranları Açıklandı

Türkiye'de erken seçim talepleri muhalefet partileri tarafından devam ederken hükümet kanadından gelen tüm açıklamalar seçimlerin zamanında yapılacağı yönünde. Seçim ile ilgili tartışmalar sürerken araştırma şirketleri de bu dönemde çalışmalarına ara vermiyorlar. Son olarak Asal Araştırma partilerin oy oranlarına ilişkin listeyi kamuoyu önünde paylaştı.

TABLOYA BAK KİM YÜZDE KAÇ OY ALMIŞ GÖR

Asal Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen kamuoy araştırma 41 farklı şehirde yapıldı. "Türkiye Geneli Siyasi Gündem Araştırması" adıyla gerçekleştirilen araştırma kapsamında anket katılımcılarına tek bir soru soruldu. "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?"

Katılımcıların önemli bir kısmı AK Parti ile CHP'yi işaret ederken İYİ Parti son oy oranıyla dikkat çekti. Araştırmalarda ayrıca yeni kurulan Gelecek Partisi, Memelekt Partisi ve DEVA Partisi'nin de oylarının arttığı öngörüldü.

Araştırma Sonuçlarına Göre;

Kararsız oylar dağıtıldıktan sonra AK Parti'nin güncel oy oranı yüzde 32.6 seviyesinde tahmin edildi. CHP'nin oyu ise 26.4 bandında açıklandı. İYİ Parti ise şuan seçim olması durumunda yüzde 12.1'lik bir oy alıyor. Yüzde 10'luk dilimin üzerinde kalan son parti ise yüzde 10.5 ile HDP oldu. MHP'nin oy oranı yüzde 8.1 olarak açıklandı.

41 Şehirde Seçim Anketi! AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti Son Oy Oranları Açıklandı

Diğer partilerin oy dağılımı ise; DEVA PARTİSİ: Yüzde 2,5 Saadet Partisi: Yüzde 1,4 Gelecek Partisi: Yüzde1,3 Memleket Partisi: Yüzde 1,1 Türkiye Değişim Partisi: Yüzde 1,0 Yeniden Refah Partisi: Yüzde 0,9 şeklinde sıralandı.