5 6 Mayıs Perşembe Cuma tatil mi? Bayram tatili 9 güne çıkarıldı mı? Son dakika kararı

Bayram tatili 9 gün olacak mı? 5 Mayıs Perşembe günü ve 6 Mayıs Cuma günü okullar kapalı olacak mı, memurlar izinli mi? İşte bayram tatiline ilişkin son karar.
5 6 Mayıs Perşembe Cuma tatil mi? Bayram tatili 9 güne çıkarıldı mı? Son dakika kararı

Emlak365.com - Ramazan Bayramı için artık çok kısa bir zaman aralığı kaldı. İslam alemi Pazar gününü Arefe Günü olarak geçirecek ve Pazartesi günü bayram kutlanacak. Ramazan Bayramının hafta başına gelmesiyle birlikte ise tatil tartışmaları uzun bir süre gündemde kaldı. Sürecin nasıl işleyeceği ve hükümetin bayram tatiline ilişkin kararı merak konusu oldu. Peki son durum ne? İşte memurlar, öğrenciler ve tüm çalışanlar için bayram tatili kararı.

BAYRAM TATİLİ SON DAKİKA KARARIYLA 9 GÜN MÜ OLDU?

Ramazan ayının 1 Mayıs Pazar günü sona erecek olmasının ardından vatandaşlar 2 Mayıs Pazartesi günü bayramın birinci gününü kutlayacaklar. 3 Mayıs Salı günü ise bayramın ikinci günü olarak geçirileek. Bayramın son günü ise hafta ortasında Çarşamba günü olacak. Resmi olarak üç günlük bayram tatillinin tamamlanmasının ardından ise Perşembe ve Cuma günleri tatil süreci sona ermiş olacak.

Şuan geçerli olan karara göre;

Bayramdan bir gün öncesinde geçerli olan uygulamaya kapsamında Ramazan Bayramı süreci beklendiği uzatılmadı. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yada hükümetten henüz bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede bayram tatili 3 gün olarak uygulanacak.

5 Mayıs Perşembe günü ve 6 MayısCuma günlerinde tüm resmi kurumlar açık olacak, kamu personelleri çalışacak ve okullar açık olacak.

5 6 Mayıs Perşembe Cuma tatil mi? Bayram tatili 9 güne çıkarıldı mı? Son dakika kararı

BAYRAMDAN ÖNCEKİ SON GÜN KARAR DEĞİŞEBİLİR Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında hafta içerisinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası bayram tatili için bir karar çıkmadı. Tüm beklentiler 9 günlük bayram tatilinin kabine toplantısında açıklanması yönündeydi. Ancak o toplantı sonrası bayram tatili konusunda bir açıklama gelmedi.

Bayramdan önce haftasonu günlerinde ise sürpriz bir karar ile tatilin uzatılabileceği iddiaları ortaya çıktı.

Ancak kulislerden gelen bilgilerde bayram tatili için 3 günlük süre uzatılmayacak. Son dakika kararı ile bayram tatilinin 9 güne çıkarılması beklenmiyor. Birçok tatilci ve vatandaşın planlarını 3 günlük tatile göre yapmış olmaları ve bayram süresine çok kısa zaman kalması bu iddiaları çok doğru çıkarmıyor.

Özetle; son gelişmeler kapsamında bayramın 9 gün olacağına dair iddialar olacağına ilişkin yeni iddialar ortaya çıkmış olsa da perşembe ve cuma günleri tüm kurumlar açık olacak.