5.500 TL sosyal yardım verilecek! Kemal Kılıçdaroğlu Aile Destek Sigortası projesini açıkladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidara gelmeleri halinde uygulamaya sokacakları Aile Destek Sigortası programının ayrıntılarını açıkladı. İhtiyaç sahibi ailelere 5.500 TL’ye varan sosyal yardımlar verileceğini açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu sosyal yardımların nasıl verileceğini söyledi.
5.500 TL sosyal yardım verilecek! Kemal Kılıçdaroğlu Aile Destek Sigortası projesini açıkladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün düzenlenen Aile Destekleri Sigortası programında bir konuşma yaparak iktidara gelmeleri halinde sosyal yardımlara dair bilgilendirmede bulundu. Geliştirilen Aile Destekleri Sigortası uygulamasını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu sosyal yardımlar çok daha kapsayıcı olacağını söyledi.

AİLE DESTEĞİ SİGORTASI KİMLERİ KAPSAYACAK?

Aile Desteği Sigortası ile alakalı olarak bilgi veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Asgari ücretin altında geliri olan bütün aileler bu sigortanın kapsamında olacaklar. Herhangi bir ayrım yapılmayacak, kimse haksızlığa uğramayacak. İnternete giren vatandaşımız kendi durumunu ortaya koyacak ve ne kadar aile yardımı alabileceğini orada görecek.” dedi.

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ KADINLARA VERİLECEK?

Sosyal yardım ödemelerinin kadınlara verileceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu programı uygulamak için çok sayıda sosyal hizmet personeli istihdam etmek zorunda kalacağız. Bu personellerin yüzde 99’u kadınlardan oluşacak. Belli dönemlerde evlere giderek görüşmeler yapacaklar. Bu görüşmelerde yapılacak sosyal yardımlara dair karar verilecek. Sosyal yardım ödemeleri de kadınların banka hesaplarına yatacak. Bu şekilde aile bütçeleri desteklenecek.” ifadelerini kullandı.

İŞE GİRİŞTE ÖNCELİKLERİ OLACAK

İşe giriş önceliği hakkı da tanıyacaklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz yaşlılık aylığı, engelli aylığı gibi sosyal yardımları kesmeyeceğiz aksine arttıracağız. Her ailede en az bir sigortalının olmasını hedefliyoruz. İşe alım yapılırken bu merkezi yönetim de olabilir, belediyeler de olabilir sosyal yardım alan ve ailede sigortalı bulunmayan hanelere öncelik verilecek.” şeklinde konuştu.

KAÇ TL SOSYAL YARDIM VERİLECEK?

Aile Destek Sigortası kapsamında ne kadar sosyal yardım ödemesi yapılacağına dair de bilgi veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Aile Destek Sigortası uygulaması ile 4 milyon 125 bin haneye sosyal yardım ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu sosyal yardımların en düşük aylık tutarı 1.100 TL olacak. En yüksek ise 5.500 TL ödeme yapılacak. Bu sosyal yardımlar bütçeden karşılanacak. Şu anda sosyal yardımlar için bütçenin yüzde 4’ü ayrılıyor. Biz göreve geldiğimizde bu oran yüzde 12’ye yükseltilecek.” dedi.