67 Şehre Fırtına 28 Şehre Kar Tipi Uyarısı! Okullara Kar Tatili Mi Olacak? Son Dakika Duyuruları

Türkiye'nin çok büyük bir kısmı fırtına etkisi altında. Sert lodos yurtta can kaybına neden olurken meteorolojiden yeni uyarılar geldi Yurdun önemli bölümünde yağış, fırtına devam edecek.
67 Şehre Fırtına 28 Şehre Kar Tipi Uyarısı! Okullara Kar Tatili Mi Olacak? Son Dakika Duyuruları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı son raporunda hem fırtınanın devam edeceği hemde karlı havaların etkisinin olacağını ilan etti. Türkiye'de 67 şehirde çeşitli hava olumsuzluklarına karşı alarm verildi.

67 ŞEHRE UYARI GELDİ İŞTE İLLER TÜM LİSTE

Haftabaşında yurdun çok önemli bir kısmında fırtına etkili oldu. Binaların çatıları uçtu, çeşitili yapılar yıkıldı, ağaçlar kökünden çıktı, araçlar savruldu. Yaşanan fırtına nedeniyle 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı son raporunda fırtına ve yağışlı havanın devam edeceğini açıkladı.

Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı hava tahmin raporunda Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in büyük bir bölümünde kuvvetli sağanak ve fırtına beklendiğini açıkladı. 67 şehri için sarı uyarı verildi. Bu uyarı kapsamında rüzgarın hızının yer yer 100 kilometreyi aşacağını belirtti.

Sağanak Yağış Uyarısı

Hava tahmin raporunda ayrıca bazı şehirler için şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Duyuruya göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muş, Bitlis ve Adıyaman çevrelerinde yağış bekleniyor.

KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca haftanın kalan günlerinde kar yağışının etkili olacağını duyurdu. 27 şehrin yer aldığı uyarı duyurusunda şu iller yer aldı.

67 Şehre Fırtına 28 Şehre Kar Tipi Uyarısı! Okullara Kar Tatili Mi Olacak? Son Dakika Duyuruları

Ankara, Kütahya, Uşak, Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Karaman, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Çorum, Amasya, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Bitlis, Ardahan ve Kars.

Vatandaşlara uyarı yapıldığı duyuruda bu şehirlerde yaşayan vatandaşların sert hava koşulları nedeniyle olumsuz durumlara hazırlıklı olmaları gerektiği bildirildi.