6'lı ittifakın masasından ilk kalkan belli oldu! O parti yoluna tek başına devam edecek

Cumhurbaşkanı adayını açıklamaya hazırlanan 6'lı ittifak'ın masasında şok bir ayrılık yaşandı. Parti liderinin ittifaktan ayrıldığını açıkladığı paylaşım siyaset gündeminde deprem etkisi yarattı.
6'lı ittifakın masasından ilk kalkan belli oldu! O parti yoluna tek başına devam edecek

Güçlendirilmiş parlamenter sistem mottosuyla yola çıkan 6 muhalefet parti lideri '6'lı ittifak'larını oluşturarak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacaktı. Daha önce üç kez bir araya gelen 6'lı ittifakta ilk ayrılık yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday tartışmaları sürerken ve hali hazırda birçok ismin adı adaylık için geçerken daha önce yankıları duyulan ayrılık yapılan paylaşım ile resmiyet kazanmış oldu.

6'lı ittifak masasından ilk kalkan o isim oldu!

24 Nisan'da yapılan 6'lı ittifak toplantısının ardından kulislerde bir ismin ittifaktan ayrılacağına ilişkin söylentiler konuşuluyordu. Parti liderleri iddialar hakkında bir açıklama yapmazken akıllara ilk olarak Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın ima ettiği isimler olan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gelmişti. Uysal, yaptığı sosyal medya paylaşımında cumhurbaşkanı adaylarının AK Parti ile son 20 yılda bir bağlantısı olmayan kişiler olması gerektiğinin altını çizdikten sonra oklar bu iki isme dönmüş ve ikisinden birinin ayrılacağı bekleniyordu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından 2023 seçimleri ile ilgili gündeme bomba gibi düşen bir paylaşım yaptı. Ali Babacan,

'' Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır '' diyerek 6'lı ittifaktan ayrıldığını ve Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece DEVA Partisi olarak katılacaklarını duyurdu.

6'lı ittifakın masasından ilk kalkan belli oldu! O parti yoluna tek başına devam edecek

DEVA Partisi Ali Babacan'ın yaptığı açıklama siyaset gündeminde deprem etkisi yaratırken, ayrılığın nedeninin ne olduğuna dair henüz bir bilgi verilmedi.

Emlak365.com