6'lı Masa'da Eşitlik Tartışmasına Ali Babacan da Karıldı

Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarıyla başlayan 6'lı masada eşitlik tartışmalarına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da katıldı. Eşitlik kavramını Avrupa Birliği'nden verdiği bir örnekle açıklayan Babacan Çarpıcı bir Cümle Sarf etti. "Eşit olmadığımızı düşünen kendi yoluna baksın."
6'lı Masa'da Eşitlik Tartışmasına Ali Babacan da Karıldı

Ahmet Davutoğlu'nun 6'lı masada oturan tüm partilerin eşit olduğun ve eşit söz sahibi olduğunu açıklamasıyla birlikte bir tartışmanın da fitili ateşlendi. Bu tartışmaya dahil olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Davutoğlu'nu destekledi. Babacan'ın, "Eşit olmadığımızı düşünen kendi yoluna baksın." sözleri eşitlik tartışmasını daha da ateşledi.

Seçimler yaklaştıkça 6'lı masada seçilmeleri durumunda ülke yönetimindeki roller tartışma konusu oldu. Bu tartışmalar hakkında bir açıklamada bulunan Ahmet Davutoğlu, herkesin eşit derecede söz sahibi olacağı hakkındaki sözleri ise bir tartışma başlattı. Bu tartışma 6'lı masanın paydaşlarından Ali Babacan'a da soruldu. Babacan, Davutoğlu'nu destekler nitelikte konuştu.

Eşit Olmadığımızı Düşünen Kendi Yoluna Baksın

Davutoğlu'nun fitilini ateşlediği eşitlik tartışmalarına katılan Ali Babacan, oldukça çarpıcı cümleler sarf etti. Seçimler gerçekleşmeden hangi partinin yüzde kaç oy alacağının kimse tarafından bilinmediğini dile getiren Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Böyle bir hesabı olan varsa kendi yoluna." diyerek tartışmayı başka bir boyuta taşıdı. 

Ali Babacan'ın "Her parti kendi yoluna baksın." sözleri yine 6'lı masada çatlak olarak değerlendirildi. Ancak Babacan açıklamasında nasıl bir eşitlik sistemi kurduklarını ve yüzde 1 oy alsa dahi herkesin nasıl eşit söz hakkına sahip olduğunu anlatı. 

Avrupa Birliği'nden Örnek Verdi

Türkiye'de eşitlik anlamında öncü olduklarını söyleyen Babacan, "İnsanlar alışık olmadıkları için anlam veremiyor." diyerek 6'lı masadaki eşitlik ilkesini Avrupa Birliği'nden örnek vererek açıkladı. Babacan, "Avrupa Birliği'ne üye ülkeler nasıl konsorsiyumda eşit söz hakkında sahipse, 6'lı masada da her üye aynı şekilde eşit haklara sahip. Avrupa Birliği'nin her yönden en güçlü ülkelerinden biri olan Almanya ile Lüksemburg, konsorsiyumda yan yana oturur ve her ikisinin de alınacak kararlarda 1'er oy hakkı vardır. Almanya 'Benim oyum daha değerli' derse birliğin bir anlamı kalır mı?" dedi.

Aynı şekilde G20 ülkelerini de 6'lı masaya örnek gösteren Babacan, "G20'de dünyanın en büyük ekonomisi de var 20. sıradaki ekonomisi de. Amerika ve Çin biz en büyüğüz bizim dediğimiz olacak derse ortada bir birlik kalır mı? o zaman Amerika ve Çin kendi başlarına kalır." dedi.