7-8 Temmuz doktorlar grevde mi, hastaneler ve sağlık ocakları açık mı?

Konya Şehir Hastanesi'nde yaşanan cinayet olayı sonrasında birçok doktor iş bıraktığını açıkladı. 7-8 Temmuz doktorlar grevde mi, çalışıyor mu? İşte son gelişmeler.
7-8 Temmuz doktorlar grevde mi, hastaneler ve sağlık ocakları açık mı?

Konya Şehir Hastanesi'nde yaşanan cinayet olayı tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde görev yapan Uzman Doktor Ekrem Karakaya, bir hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda başından vurularak hayatını kaybetti. Olay, tüm Türkiye'de büyük tepkiye neden olurken, Türk Tabipler Birliği tüm doktorlara grev çağrısı yaptı. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar hastaneler açık mı, doktorlar çalışıyor mu araştırmaya başladı. 

Türk Tabipler Birliği'nden açıklama!

Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, Konya Şehir Hastanesinde görev yaptığı sırada müdahale ettiği hastanın yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin üzüntüsü ve öfkesi içinde olduklarını söyledi. TTB olarak şiddet sarmalının genişlemesi karşısında defalarca hükümete çağrıda bulunduklarını ve yasada değişiklik yapılmasını teklif ettiklerini hatırlattı.

Doktorlar 7-8 Temmuz’da çalışacak mı? Hastaneler, sağlık ocakları açık mı?

Açıklamalarına devam eden Ökten, Türkiye’de artan şiddet olaylarının doktorların yalnızca çalışma koşullarını değil, can güvenliğini de tehdit eder hale geldiğini belirterek 7-8 Temmuz tarihlerinde tüm doktorların iş bırakacağını söyledi.

Ökten, 7-8 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde iş bırakacaklarını, tüm sağlık, emek, meslek örgütleri ve sağlık emekçileri ile birlikte sağlık müdürlüklerinin önünde olarak tepkilerini haykıracaklarını ifade etti. Bu kapsamda Türkiye genelindeki doktorlar 7-8 Temmuz tarihleri arasında çalışmayacak ve grev yapacak. Bu tarihler arasında aciller, yoğun bakımlar ve acil muayene ve müdahale durumları için nöbetçi doktorlar olacak.

Öte yandan Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji bölümünde görev yapan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya, daha önce müdahale ettiği hastanın vefat etmesi üzerine hasta yakını tarafından acımasızca öldürüldü. Saldırgan, uzman doktoru vurduktan sonra aynı silahla intihar etti.