7 Bin 707 TL Maaşla Bekçi Alınacak! 31 Yaş, Lise, Boy Kilo Şartıyla 3.000 Kişilik Boş Kadro

Resmi Gazete'de Bekçi Alımı kadro ihdası yayımlandı. 3.000 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak. Maaşlar 7.707 TL'ye kadar çıkacak. Peki kimler hangi şartlarla Bekçi olabilir? 2022 Koşulları..
7 Bin 707 TL Maaşla Bekçi Alınacak! 31 Yaş, Lise, Boy Kilo Şartıyla 3.000 Kişilik Boş Kadro

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için kadro ihdası yapıldı. Resmi Gazete'nin 4 Mart tarihli sayısında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine istihdam edilecek yeni bekçi açık kadro sayısı belli oldu. Peki kadro ihdası sonrası alımlar ne zaman hangi koşullarda yapılacak? Tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

EGM 3.000 BEKÇİ ALIMI 2022 İLAN BAŞVURU TARİHLERİ

04 Mart 2022 Tarihli ve 31768 Sayılı Resmî Gazete'de "Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 94)" kararı yayımlandı. Bu kararda İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için 3.000 kişilik kadro ayrıldığı duyuruldu.

İlan Tarihi

EGM bünyesine yapılan kadro ihdasının ardından kurumun adım atması beklenecek. Kadro ihdasının tamamlanmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü hangi şehirde kaç bekçi ihtiyacı olduğunu belirleyecek ve ilana çıkacak. Bu sürecin kısa sürede tamamlanması ve ilkbahar dönemi sona ermeden önce Bekçi alımları için duyurunun gelmesi bekleniyor. Başvuru işlemlerinin de Nisan Mayıs döneminde alınabileceği bildiriliyor.

7 Bin 707 TL Maaşla Bekçi Alınacak! 31 Yaş, Lise, Boy Kilo Şartıyla 3.000 Kişilik Boş Kadro

2022 YILI BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

2022 yılında bekçi alımı için başvuru yapacak olanlar Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahru olmama, güvenlşik soruşturması sonucu olumlu olma gibi genel şartların sağlanması ile başvurularını yapacaklar. Bu şartlar herkes için ortak ve sağlanması zorunlu koşullardır. Bu şartların dışında ise belirleyici olan özel koşullar vardır.

Bekçi Olmak İsteyenlerden İstenilen Özel Şart; Yaş, Askerlik, Lise Mezunu Olma, Boy Kilo

En az lise veya dengi okul mezunu olmak, Bu şart kapsamında önlisans ve lisans mezunları da bekçi olabilr. Erkek olmak, Boy uzunluğu en az 167 cm olmak. Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak, 31 yaşından gün almamış olmak. Bekçi alımlarında ayrıca bazı özel şartlar da var. Bunlardan birincisi "Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak, 31 yaşından gün almamış olmak." maddesi olurken ikincisi ise "Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak." şartı.

7.707 TL MAAŞ ÖDENİR

2022 yılında yapılan zamların ardından lise mezunu bekçiler 6.767 TL maaş alırken üniversite mezunu olanlar ise 7.707 TL maaş alırlar.