74. Emmy Ödülleri İçin Adaylar Belli Oldu! İşte En Çok Adaylık Alan Yapımlar

Televizyon dünyasının Oscar'ları olarak da kabul edilen 74. Emmy Ödülleri için adaylar belli oldu. Bu yıl en çok adaylık alan yapımlar Succession ve Ted Lasso, The Lotus dizileri oldu.
74. Emmy Ödülleri İçin Adaylar Belli Oldu! İşte En Çok Adaylık Alan Yapımlar

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından Emmy Ödülleri'nin 74'üncüsü bu sene düzenlenecek. Emmy Ödülleri için adaylar da açıklandı. En iyi drama yapımları dalında Netflix dizisi Squid Game, HBO'nun Succession'ı ile yarışacak. Emmy Ödülleri, 12 Eylül akşamı düzenlenecek olan törenin akabinde sahiplerini bulacak.

HBO'da yayınlanan Succession 25 adaylık ile listenin başını çekiyor. Ardından 20 adaylık ile Ted Lasso ve The White Lotus geliyor. Hacks ve Only Murders In The Building 17 adaylıkla, Euphorida da 16 adaylıkla listede yer alıyor.

En İyi Drama adayları: Better Call Saul (AMC), Euphoria (HBO Max), Ozark (Netflix), Severance (Apple TV+), Squid Game (Netflix), Stranger Things (Netflix), Succession (HBO), Yellowjackets (Showtime)

En İyi Mini Dizi adayları: Dopesick (Hulu), The Dropout (Hulu), Inventing Anna (Netflix), Pam & Tommy (Hulu), The White Lotus (HBO)

74. Emmy Ödülleri İçin Adaylar Belli Oldu! İşte En Çok Adaylık Alan Yapımlar

En İyi Komedi adayları: Abbott Elementary (ABC), Barry (HBO), Curb Your Enthusiasm (HBO), Hacks (HBO Max), The Marvelous Mrs. Maisel (Amazon), “Only Murders in the Building (Hulu), Ted Lasso (Apple TV+), What We Do in the Shadows (FX)

Drama dalında En İyi Erkek Oyuncu adayları: Jason Bateman, Ozark, Brian Cox, Succession, Lee Jung-jae, Squid Game, Bob Odenkirk, Better Call Saul, Adam Scott, Severance, Jeremy Strong, Succession

Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu adayları: Jodie Comer, Killing Eve, Laura Linney, Ozark, Melanie Lynskey, Yellowjackets, Sandra Oh,Killing Eve, Reese Witherspoon, The Morning Show, Zendaya, Euphoria

Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu adayları: Donald Glover, Atlanta, Bill Hader, Barry, Nicholas Hoult, The Great, Steve Martin, Only Murders in the Building, Martin Short, Only Murders in the Building, Jason Sudeikis, Ted Lasso”

Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu adayları: Rachel Brosnahan, The Marvelous Mrs. Maisel, Quinta Brunson, Abbott Elementary, Kaley Cuoco, The Flight Attendant, Elle Fanning, The Great, Issa Rae, Insecure, Jean Smart, Hacks

SQUİD GAME İDDİALI YAPIMLAR ARASINDA

Güney Kore Yapımı Netflix drama dizisi Squid Game, yoksulların acımasız oyunlara yem alması nedeniyle 13 adaylık ile listenin iddialı yapımları arasında yer alıyor.