81 İlde KYK Yurtlarında Ücretsiz Konaklama Başlıyor! Öğrenci Olma Şartı Yok

Yaz tatilini seyahat ederek geçirmek isteyen öğrenciler için 81 ilde bulunan bazı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sağlanacak. Üstelik öğrenci olma şartı yok.
81 İlde KYK Yurtlarında Ücretsiz Konaklama Başlıyor! Öğrenci Olma Şartı Yok

Yaz tatilinde seyahat etmek isteyen gençler için 81 ilde bulunan belirli KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sağlanacak. Öğrenci olma şartının aranmadığı ücretsiz konaklama için rezervasyonlar başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin yaz aylarını etkin bir şekilde hareket halinde geçirmeleri amacıyla uygulanacak projenin detaylarını açıkladı.

15 TEMMUZ- 1 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA KYK YURTLARINDA ÜCRETSİZ KONAKLAMA

Bakan Kasapoğlu konuya ilişkin açıklamasında “15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında genç seyyahları bekliyor. Tüm gençlerimize yaz döneminde ömürleri boyunca unutamayacakları, keyifli, öğretici ve heyecan dolu yolculuklar temenni ediyorum”  ifadelerini kullandı. Bakanlığın internet sitesinde öğrencilerin ücretsiz konaklayabilecekleri KYK yurtları ve iletişim bilgileri yayınlandı. İl ve cinsiyet seçimi yaptıktan sonra ücretsiz konaklama imkanı olan KYK yurtları listeleniyor.

81 İlde KYK Yurtlarında Ücretsiz Konaklama Başlıyor! Öğrenci Olma Şartı Yok

ÜCRETSİZ KONAKLAMA ŞARTLARI

18-25 yaş arasında olan ve öğrenci olan ya da olmayan herkes KYK yurtlarında ücretsiz kalabilecek. Ücretsiz konaklama için en az 1 gün önceden bilgiler ile rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Yurda girişlerde nüfus cüzdanı fotokopisi ibraz edilmesi gerekiyor. Kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmuyor. Konaklama için yurtlara 13.00'da giriş yapılıp konaklama süresi sona erince de en geç 13.00'da odadan ayrılmak gerekiyor.

Konaklama süresinde yurtlardan en erken 05.00 saatinde çıkış yapılıp en geç 01.00'da giriş yapılabilecek. Odalar konaklama sürecinde 13.00-17.30 saatleri arasında temizlik için boşaltılacak. Huzur bozucu davranışları olanların misafirlikleri sonlandırılacak.