9 günlük bayram tatilinde bankalar açık mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatıldığını açıkladı. Peki, 9 günlük tatilde bankalar açık olacak mı? İşte yanıtı.
9 günlük bayram tatilinde bankalar açık mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı konuşmada merakla beklenen Kurban Bayramı tatiline ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından uzun bir tatil sürecinin başlangıcı verilirken bankalar açık olacak mı, işlemler nasıl yapılacak merak konusu oldu.

9 günlük tatilde bankalar açık olacak mı?

Kabine Toplantısından çıkan 9 günlük bayram tatili kararı tüm vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Bilindiği üzere Kurban Bayramı 9-10-11 ve 12 Temmuz tarihlerini kapsıyor. 15 Temmuz'un da resmi tatil olması sebebiyle arada kalan 13-14 Temmuz tarihleri de tatil edildi ve böylelikle 9 Temmuz'da başlayacak olan bayram tatili 18 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Tatil haberi paylaşıldıktan sonra ise bankada işlemleri olan kişiler, 9 günlük tatilde bankalar açık olacak mı araştırmaya başladı.

Kurban bayramı tatilinin 9 güne uzatılması nedeniyle bankalar bu süreç içerisinde hizmet vermeyecekler. 8 Temmuz Cuma günü yarım gün mesai yapan bankalar, 11-12 Temmuz günlerinde bayram olduğu için, 13-14 Temmuz idari izinli sayıldıkları için, 15 Temmuz günü ise resmi tatil olduğu için kapalı olacaklar. Buna göre 9 günlük bayram tatilinde bankalar 18 Temmuz Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacaklar.

Bankacılık işlemleri olan kişilerin, işlemlerini 8 Temmuz tarihine kadar halletmeleri ya da 18 Temmuz tarihini beklemeleri gerekiyor. Bunun yanında bazı bankaların çalışma politikaları farklı olabileceği gibi kendilerine göre belirledikleri mesai saatlerinde de hizmet vermesi mümkün olmaktadır.