90 bin Taşeron işçiye kadro ne zaman Meclis'e gelecek?

Binlerce çalışan tarafından uzun süredir merak edilen kadronun ne zaman Meclis'e geleceği yeniden gündeme geldi. Vatandaşları yakından ilgilendirilen kararın ne zaman alınacağı merak konusu oldu.
90 bin Taşeron işçiye kadro ne zaman Meclis'e gelecek?

Kadro bekleyen binlerce vatandaş tarafından taşeron işçiler tarafından sık sık gündeme getirilmeye başlandı. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ise Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak olan tarih ile birlikte kadro için görüşmelerin Meclis'te ne zaman başlayacağı konuları da herkes tarafından en çok merak edilenler arasında yer aldı. Daha önce de Çalışma Bakanlığı tarafından yapılacak olan bu uygulama için 2023 senesinde adım atılacağının öğrenilmesinin ardından o kararların ne zaman alınacağı merak edilmişti. 

KASIM AYI İŞARET EDİLMİŞTİ! 

Pek çok işçi tarafından merak edilen bu konuların artmasının ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2023 senesini işaret ederek 90 bin taşeron işçinin kadroya alınması konusu hakkında da "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Bu açıklamaların yanı sıra artık binlerce işçinin beklediği kadrosunun bir an evvel Meclis'te görüşülerek onaylanması gerektiğini ifade eden Türk-İş Başkanı Atalay da "Hükümetin 2019 yılında 696 ile ilgili, kadroya geçenlerle ilgili bize bir sözü var. KİT'ler başta olmak üzere bir daha bu ülke gündeminden taşeron lafını kaldırmamız gerekiyor. Yani TÜRK-İŞ'in, sendikaların talebi bu." ifadelerine yer verilmişti. 

90 BİN TEŞERON İŞÇİ NE ZAMAN KADROYA ALINACAK? 

Yapılacak olan bu görüşmelerin ne zaman Meclis'e geleceği konusunda merak edilenlerin artmasının ardından ise Bakanlıklar ve diğer yetkili kişiler tarafından herhangi bir açıklamanın yapılıp yapılmadığı merak konusu olmuştu. Fakat şu an Çalışma Bakanı tarafından Kasım ayının işaret edilmesinin yanı sıra herhangi bir açıklama ve gelişmenin bulunmadığı öğrenildi. Konuyla ilişkili çalışmaların ise devam ettiği öğrenildi. 

Tüm bunların yanı sıra ise 90 bin taşeron işçiye kadroya kimlerin dahil edileceği konusu hakkında detayların da açıklanmadığı ifade edildi.