A101 2023 üründe fiyatları Ocak sonuna kadar sabitledi!

Zincir marketlerin fiyatları sabitleme kararında kapsam genişlemeye devam ediyor. Daha önce Şok Marketler, Carrefoursa ve Migros fiyatları sabitlediklerini açıklamışlardı. Bugün ise bu listeye A101 de eklendi.
A101 2023 üründe fiyatları Ocak sonuna kadar sabitledi!

Türkiye’de enflasyonla mücadele kapsamında Ticaret Bakanı Mehmet Muş zincir marketlerden zam yapmamalarına dair bir karar almalarına yönelik çağrıda bulunmuş ve buna ilişkin bir de toplantı yapmıştı. Bu çabanın meyveleri toplanmaya devam ediliyor. Önce Şok Marketler Ocak ayı sonuna kadar 1000 üründe fiyatları sabitlediklerini açıkladı. Ardından ise Carrefoursa ile Migros fiyat sabitleme kampanyasına katıldılar. Bugün ise A101 bir açıklama yaparak bazı ürünlerde fiyatları Ocak ayı sonuna kadar sabitlediklerini ilan etti.

2023 ÜRÜNDE FİYATLAR SABİTLENDİ!

A101 tarafından yayınlanan kamuoyu duyurusuna göre market raflarında yerini alan ve müşterilere satışı devam eden 2023 üründe fiyatlar sabitlendi. Bu 2023 ürünün fiyatında Ocak ayı sonuna kadar herhangi bir artışa gidilmeyecek. A101’in açıklamasında, “A101 fiyat sabitleme kampanyası ile vatandaşların alım gücünün korunmasına ve ülke ekonomisine destek olmaya devam edilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca A101 bir bilgilendirmede bulunarak fiyatların sabitlenmesine dair kararın uygulamaya alındığını ve buna ek olarak da diğer kampanyalara devam edileceğini duyurdu. Kaliteli ürünleri müşterilere kampanyalar ile uygun fiyata sunan A101 indirim kataloglarını yayınlamaya devam edecek. Haftanın 2 günü A101 farklı indirim katalogları ile yüzlerce üründe özel fiyatlar açıklıyor.

Öte yandan A101 Ocak ayı içerisinde belirlenen 2023 ürünün maliyetlerine zam gelmesi halinde bu artışları müşterilere yansıtmayacak. Şu anda açıklanan fiyatlarla 1 Şubat tarihine kadar satış yapılacak. Maliyet artışı ise A101’in kar marjından otomatik düşmüş olacak. Müşteriler aynı fiyattan ihtiyaçlarını satın almayı sürdürecekler. Herhangi bir şekilde maliyet artışlarından etkilenmeyecekler.