ABD tarihinde bir ilk! Yeniden başkan adayı olacağını açıklayan Trump'ın evine FBI baskın yaptı, Trump sert tepki gösterdi

Amerika'da yapılan başkanlık seçimini kaybederek koltuğunu Joe Biden'a devreden Donald Trump, görevde olduğu dönem ile ilgili çok sayıda soruşturmaya maruz kalmıştı. Trump'ın Florida, Palm Beach'te yer alan Mar-A-Lago isimli konutuna FBI baskını yapıldı.
ABD tarihinde bir ilk! Yeniden başkan adayı olacağını açıklayan Trump'ın evine FBI baskın yaptı, Trump sert tepki gösterdi

Yürüttüğü seçim kampanyası ve başkanlık dönemi boyunca adı pek çok skandala ve iddialara karışan Donald Trump, yapılan son seçimi Joe Biden'e kaybederek koltuğunu devretmek zorunda kalmıştı. Seçimi kaybetmesinin ardından hakkında peş peşe çok sayıda soruşturma açılan Trump adeta abluka altına alınmıştı. 

Yaptığı yeni açıklaması ile yeni seçimlerde bir kere daha başkan adayı olacağını duyuruna Trump büyük yankı uyandırırken evine yapılan FBI baskını ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Amerikan tarihinde bir ilk olarak yaşanan olaydı FBI tarafından Trump'ın evinde gizli kayıtlar olup olmadığının araştırıldığı iddia edildi. 

TRUMP'IN EVİ NEREDE, TRUMP EVİNE NEDEN FBI BASKIN DÜZENLEDİ, NE ARANIYOR?

Trump tarafından yapılan açıklama tüm dünyada büyük bir yankı uyandırırken Trump yaptığı yazılı açıklamasında "Florida, Palm Beach'teki güzel evim Mar-A-Lago şu anda kuşatma altında, büyük bir FBI ajanı grubu tarafından baskın yapılıp işgal edildi, bu milletimiz için karanlık bir zamandır. Daha önce hiçbir ABD Başkanının başına böyle bir şey gelmedi" diyerek yapılan araştırmaya tepki göstermişti. 

Trump açıklamasının ardından "İlgili devlet kurumlarıyla yapılan çalışma ve iş birliğinden sonra evime yapılan bu habersiz baskın gerekli veya uygun değildir" diyerek kendisinin zaten işbirliği içerisinde olduğunu vurgulayarak baskını gereksiz olarak nitelendirdi. 

Baskının nedeni ise Beyaz Saray'daki kaynaklardan elde edilen bilgilerde Trump'ın görevde olduğu dönemde gizli belge ve bilgileri kendi ikametgahına çıkarması iddiası olarak gösterildi. Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi tarafından Mar-A-Lago'dan alınan 15 kutu belgenin içinden çıkan gizli kayıtlarını araştırmaya başladığı belirtiliyor.