Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor, uzatıldı mı? Adalet Bakanlığı'ndan açıklama

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile Covid-19 nedeniyle verilen açık cezaevi izinlerinin biteceği açıklandı. Peki son tarih ne zaman? İşte yanıtı.
Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor, uzatıldı mı? Adalet Bakanlığı'ndan açıklama

Cezaevinde tutuklu olan kişiler için pandemi başlangıcında Covid-19 izni verilmişti. Tutuklu olan kişiler ve yakınlarını ilgilendiren 31 Mart 2022 tarihinden itibaren iki ay süre ile uzatılan açık cezaevi Covid-19 izinleri için yeni bir karar alındı. Vaka sayılarındaki azalma oranıyla birlikte açık cezaevi izinlerinin son bulacağı ifade edildi. Peki, açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor?

Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek?

Açık cezaevi izinleriyle ilgili gelişmeler mahkum ve yakınları tarafından takip ediliyor. Konu hakkında Adalet Bakanlığı'ndan gelen açıklama ile açık cezaevlerinde izinlerin kaldırıldığı belirtildi. Sosyal medyada gündem olan konuya ilişkin birçok kişi karara karşı çıktı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan mahkumların, denetimli serbestlik süresinin 31 Mayıs 2022 tarihinde biteceği duyuruldu. Bu kapsamda Covid-19 izni nedeniyle dışarıda olan mahkumlar için son tarih 31 Mayıs olacak.

Açıklamada, vaka sayılarındaki düşüş ve aşılama oranı baz alınarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiye kararları kapsamında ülke genelindeki normalleşme süreci nedeniyle, mahkumların 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren denetim planlarında yazan yükümlüklere aynen uymaları ve bu tarihten itibaren ilgili denetimli serbestlik müdürlüğüne başvuru yaparak işlemlerini başlatmaları gerekiyor.

Hükümlüler, CTE ADALET GOV TR adresi üzerinden oluşturulacak sorgulama ekranı üzerinden işlemlerini öğrenebilecekler.

Emlak365.com