Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, Covid-19 izinleri ne zaman bitecek? Adalet Bakanlığı açıkladı

Nisan 2020'de başlayan cezaevi Covid-19 izinlerinde son gün ne zaman, izin uzatıldı mı araştırılıyor. Adalet Bakanlığı'ndan gelen açıklama tartışmaları netleştirdi.
Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, Covid-19 izinleri ne zaman bitecek? Adalet Bakanlığı açıkladı

Pandemi döneminde başlayan ve daha önce 12 kez uzatılan açık cezaevi izinleriyle ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Cezaevi izinleri son olarak 31 Mayıs tarihine kadar uzatılmıştı. Covid-19 izninde olan mahkumlar, internette açık cezaevi izinleri son gün ne zaman, yeniden uzatılacak mı merak ediyor.

Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı, ne zaman bitecek, son gün ne zaman?

Türkiye'de koronavirüs salgınının çıkmasıyla birlikte cezaevlerindeki bulaşı riskini azaltmak amacıyla 15 Nisan 2020 tarihinden beri yaklaşık 80 bin mahkum denetimli serbestlik izni ile dışarı çıktı. Daha önce 12 kez uzatılan Covid-19 izinleri, 31 Mayıs'ta sona erecek. 80 bin mahkumun gözü Adalet Bakanlığı'ndan gelecek haberde iken hükümlülere kalan cezalarını çekmek üzere girecekleri cezaevleri konusunda tercih hakkı da verilecek.

Pandeminin etkilerini yitirmesi ve tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte 15 Nisan 2020 tarihinden beri dışarda olan mahkumların izni 31 Mayıs'ta bitecek. 12 kez uzatılma kararı alınan Covid-19 izinleri için yeni bir uzatma kararı alınmadı. Bu nedenle izinden faydalanan 200 bin mahkum, cezaevlerine geri dönecek. Hükümlülere cezalarının geri kalanını cezaevinde geçirecek olmasına yönelik tebligat gönderilecek.

Tebligat gönderildikten sonra cezaevine dönmeyen mahkumlar firari kabul edilecek ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak. Covid-19 izninden dönecek olan hükümlüler, Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü'ne (CTE) ait CTE ADALET GOV TR adresi üzerinden TC kimlik numaraları ile gitmek istedikleri cezaevini tercih edebilecekler.

Adalet Bakanlığı'ndan Covid-19 izinlerinin uzatılmasına dair bir açıklama yapılmaması nedeniyle, bugüne kadar izinden yararlanan yaklaşık 200 bin kişi cezaevine geri dönecek.

Emlak365.com