Adana'da yeni deprem! AFAD açıklama yaptı!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak yeni bir deprem olduğunu duyurdu. Adana’da gerçekleşen depreme dair ilk bilgiler belli oldu.
Adana'da yeni deprem! AFAD açıklama yaptı!

Büyük deprem felaketinin ardından yeni depremler meydana gelmeye devam ediliyor. Depremin etkilediği kentlerden olan Adana’da bir deprem daha olduğu açıklandı. Bu sabah saatlerinde gerçekleşen depreme dair ayrıntıları AFAD Deprem Dairesi açıkladı. Deprem hakkında elde edilen bilgileri paylaşan AFAD Deprem Dairesi vatandaşlara da bazı uyarılarda bulundular.

AFAD DUYURDU!

Bu sabah meydana gelen deprem hakkında AFAD Deprem Dairesi bazı açıklamalarda bulundu. Depreme dair teknik detaylar belirlenirken depremin merkez üssünün Adana Saimbeyli olduğu bildirildi. Saat 06:45’te meydana gelen depremin büyüklüğünün 4.3 olduğu belirtildi. Gerçekleşen depremin derinliği ise 7 km olarak açıklandı.

Adana'da yeni deprem! AFAD açıklama yaptı!

CAN VE MAL KAYBI YOK!

AFAD tarafından ilan edilen son deprem ile alakalı olarak deprem sonrası bilgiler hakkında da açıklama yapıldı. Adana Saimbeyli’de gerçekleşen deprem nedeniyle herhangi bir binanın yıkılmadığının tespit edildiği ifade edildi. Vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden olan bu depremin ardından herhangi bir can kaybı olmadığı da belirtildi. Vatandaşların bu deprem kaynaklı her hangi bir olumsuz ihbarda bulunmadıklarının da tespit edildiği açıklandı.

ARTÇI DEPREMLER PANİKLETİYOR

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından bölgede fay hatları oldukça hareketli bir hale geldiler. Bundan dolayı da artçı depremler çok yoğun bir şekilde gerçekleşiyor. Uzmanlara göre bu artçı depremler bir anda sona ermeyecekler. Yaklaşık 1 yıl boyunca devam edebilecekler. Ancak şiddetli çok yüksek olmayacak. Hatta zamanla artçı depremlerin büyüklükleri azalacak. Şu anda meydana gelen artçı depremlerin vatandaşlara zarar verme ihtimalleri çok az olduğu bildiriliyor. Sadece ağır hasarlı binaların bu sarsıntılarla yıkılmalarının mümkün olabileceğinin altı çizilirken bu binalardan uzak durulması gerektiği ifade ediliyor.