Adaylık Tartışmalarına İmamoğlu da Dahil oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçim çalışmaları çerçevesinde hazırlattığı bir videoda ve afişlerde Ekrem İmamoğlu'na yer vermesi tartışma konusu olmuştu. Bu görüntüler Millet İttifakı'nın adayı olacağı yönünde mesaj olarak algılanan İmamoğlu da tartışmalara dahil oldu.
Adaylık Tartışmalarına İmamoğlu da Dahil oldu

Seçimlere kısa bir süre kalmış olmasına karşın Millet İttifakı henüz resmen adayını açıklamadı. Her gün adaylık tartışması başka bir boyut kazanırken, ittifakın en büyük ikinci ortağı olan İYİ Parti'nin lideri merak Akşener, seçimler için hazırlattığı video ve afişlerde Ekrem İmamoğlu'na yer verdi. Bu durum ise yeni bir adaylık tartışması yarattı.

Akşener'in İmamoğlu hamlesiyle birlikte kamuoyu ve siyaset kulislerinde Meral Akşener'in adayı İmamoğlu şeklinde bir algı oluştu. Söz konusu adaylık iddialarına konunun bir numaralı muhatabı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Afişleri ve videoyu gördüğünü söyleyen İmamoğlu, "Çok onurlandım, gururlandım, teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İstanbul'a yapılan hukuksuzluğa karşı bir mesaj

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener'in seçim kampanyası için hazırlattığı afiş ve video hakkında konuştu. "Bu konu kulağıma gelmişti." diyen İmamoğlu, daha sonra özellikle hem afişi hem de videoyu izlediğini dile getirdi.

Meral Akşener'in seçim kampanyası için hazırlattığı argümanlarda yer alan ve Meral Akşener'in gönlündeki cumhurbaşkanı adayı olarak lanse edilen Ekrem İmamoğlu, olaya başka bir açıdan bakmayı tercih etti. Akşener'in kampanyasında ana fikrin adalet olduğunu söyleyen İmamoğlu, kendisinin de böyle kutsal bir kavramla yan yana konulmasından dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Akşener'in adalet kampanyası hakkında konuşan İmamoğlu, "Sakin ve dingin bir ruh haliyle konuyu inceledim ve üzerine uzun uzun düşündüm. Öncelikle Meral Akşener'e teşekkürlerimi sunuyorum. Seçim çalışması dahilinde adalet vurgusu yapılan bir kampanyanın içinde bana da yer vermişler. Meral Akşener, İstanbul'a yapılan hukuksuzluğa karşı bir mesaj vermiş oldu." diyerek hakkında başlatılan hukuki süreci de eleştirdi.

Onur ve Gurur Duydum

Akşener'in adalet kampanyası hakkındaki sözlerini " Video ve Afişi inceledim. Onur ve gurur duydum Meral Akşener'e teşekkür ederim. Haksızlıkla karşılaşan insanlar, ona destek olan birilerinin varlığını hissettiğinde güçlenir. Bu kampanyada yer almak bana da güç kattı." dedi.

Böylelikle Meral Akşener'in gönlündeki aday yorumlarına da böylelikle cevap veren İmamoğlu, adaletsizliğe uğradığı için adalet temalı bir kampanyada yer aldığını dile getirdi. İmamoğlu, Saraçhane'de çekilen fotoğrafın adalet temalı bir kampanyanın sembolü olmasından da memnun olduğunu belirtti.