AFAD Açıkladı: Akdeniz Sallandı! Deprem Nerede Oldu?

AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre Akdeniz'de 4.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Depreme ilişkin Kandilli Rasathanesi'nden de açıklama geldi.
AFAD Açıkladı: Akdeniz Sallandı! Deprem Nerede Oldu?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Akdeniz'de 4.1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan aktarılan bilgilere göre depremin derinliği 7.33 kilometre olarak belirlendi. Kandilli Rasathanesi'nden de son depreme ilişkin açıklama geldi.

AFAD'ın verilerine göre 10.30 sıralarında Akdeniz açıklarında 4.1 büyüklüğüne bir deprem meydana geldi. Vatandaşlara kısa süreli bir korku yaşatan deprem, yerin 7.33 kilometre derininde meydana geldi. Kandilli Rasathanesi de depremin şiddetini 4.3 olarak açıkladı. Depremin merkez üssünün Girit adası olduğu bilgisi de paylaşıldı. Deprem, Datça ilçe merkezinin yanında kırsalda bulunan Yazı, Yaka, Cumalı, Sındı ve Mesudiye mahallelerinde de hissedildi. Depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Depremin Datça'nın 296 kilometre açığında meydana geldiği de alınan bilgiler arasında.

AFAD Açıkladı: Akdeniz Sallandı! Deprem Nerede Oldu?

UZMAN İSİMDEN TSUNAMİ UYARISI GELDİ

Türkiye coğrafyası deprem fay hatlarının etkili olduğu bölgede bulunuyor. Deprem bölgelerinde meydana gelen depremlerde yıkıcı, can ve mal kaybına neden olan sarsıntılar meydana gelebiliyor. Türkiye'de güçlü bir deprem yaşanmasının ardından uzmanlar tsunami uyarısında bulundu. Türkiye'de meydana gelecek güçlü depremin ardından oluşabilecek tsunami riski, uzmanların araştırma konuları arasına girdi. Muğla-Antalya bölgesinde yaşanabilecek güçlü bir deprem sonrasında 3 metrenin üzerinden tsunami gerçekleşme riski bulunuyor.

UZMAN İSİM NACİ GÖRÜR DEPREM TAHMİNİ AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, kesin diller yapılan deprem tahminlerini sert bir dille eleştirerek: "İşin içinde kesin ve sürekli yer, zaman ve büyüklük yoksa yapılan falcılıktır" açıklamasında bulundu.

Emlak365.com