AFAD açıkladı, yeni deprem! Hatay Arsuz şiddetli sallandı!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde bir deprem daha meydana geldiği bildirildi. Gerçekleşen deprem vatandaşlarca uzun sürdüğü bildirilirken AFAD Deprem Dairesi tarafından da bir açıklama yapıldı.
AFAD açıkladı, yeni deprem! Hatay Arsuz şiddetli sallandı!

Türkiye'nin yüreğini yakan deprem felaketinin ardından artçı depremlerin önü arkası kesilmiyor. Deprem bölgesinde meydana gelen artçı depremler vatandaşların yüreklerini ağızlarına getirirken bu akşam yine Hatay'da bir deprem daha gerçekleşti. AFAD Deprem Dairesi tarafından verilen bilgilere göre Hatay'ın Arsuz ilçesinde bir deprem gerçekleşti. Bu depreme dair teknik detaylar da belli oldu. 

HATAY ARSUZ DEPREMİ AÇIKLANDI!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak meydana gelen depreme dair tüm teknik verileri kamuoyuna duyurdu. Buna göre deprem Hatay'ın Arsuz ilçesinde Akdeniz açıklarında meydana geldi. Arsuz ilçesinin merkezine 8,8 km mesafede gerçekleşen depremin şiddeti 5.1 olarak açıklandı.  Depremin derinliğinin ise 10,77 km olduğu bildirildi.

AFAD açıkladı, yeni deprem! Hatay Arsuz şiddetli sallandı!

DEPREM UZUN SÜRDÜ!

Hatay'ıın Arsuz ilçesinde meydana gelen deprem bölgede çok net olarak hissedildi. Vatandaşlar bu depremin diğer artçı depremlere göre daha uzun süre devam ettiğini bildirdiler. Deprem Adana, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya gibi illerde de net şekilde hissedildi.

Gerçekleşen depremin herhangi bir yıkıma neden olup olmadığına dair şu ana kadar herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Özellikle Hatay'da ağır hasarlı olan ama şu ana kadar yıkılmamış bazı binaların bu depremlerle beraber yıkılabilecekleri ihtimaller dahilinde bulunuyor. Yetkililer ve uzmanlar da günlerdir bu tür binalardan vatandaşların uzak durmaları gerektiği uyarıları yapıyorlar. 

Artçı depremlerin bölgede devam edeceği hatta bunların 1 yıl sürebileceği uzmanlar tarafından açıklanmıştı. Ancak bölgede vatandaşlarda büyük bir deprem hassasiyeti oluştu. Verilen büyük kayıplardan dolayı depremler küçük de olsalar endişeye neden oluyor. Bölgeden tahliye edilen vatandaşların rehabilitasyon süreçleri daha kolay olabiliyor ama bölgede kalan vatandaşlar artçı deprem ile beraber yaşadıkları felaketleri yeniden derinden yaşıyorlar.