AFAD deprem açıklaması! Şimdi de Karadeniz sallandı!

AFAD Deprem Dairesi Karadeniz'de bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Samsun Çarşamba açıklarında gerçekleşen deprem Samsun'da vatandaşlar tarafından hissedildi.
AFAD deprem açıklaması! Şimdi de Karadeniz sallandı!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak bir deprem duyurusu daha yaptı. Deprem gerçekleşme oranı çok zayıf olan Karadeniz'de deprem meydana geldiği ilan edildi. Bu son deprem ile beraber Türkiye'de son 4 saate 4.0 şiddetinin üzerinde 3 ayrı deprem meydana gelmiş oldu. Karadeniz'deki deprem ile alakalı olarak AFAD Deprem Dairesi tarafından bilgilendirme yapıldı. 

KARADENİZ SALLANDI!

AFAD Deprem Dairesi'nin yaptığı son dakika açıklamasına göre saat 01:22'de Karadeniz'de bir deprem meydana geldi. Bu depremin 19,26 km derinlikte gerçekleştiği bildirilirken merkez üssünün direkt olarak Karadeniz olduğu bildirildi. Depremin şiddeti ise 4.0 olarak ölçüldü. Samsun'un Çarşamba ilçesine 69,71 km mesafede gerçekleşen depremin etki alanının çok geniş olmadığı bildirilirken Samsun'da vatandaşların sarsıntıyı hissettikleri belirtildi.

AFAD deprem açıklaması! Şimdi de Karadeniz sallandı!'

Deprem fırtınası içerisinde kalan Türkiye'de meydana gelen son sarsıntılar herhangi bir can kaybına neden olmadılar. Adıyaman'da ve Gaziantep'te gerçekleşen depremlerin ardından Karadeniz de sallanırken vatandaşlar olası bir yeni depreme karşı endişe duyuyorlar. Şiddetli bir deprem olmasından korkan vatandaşlar yapılan tüm uzman açıklamalarını büyük bir dikkatle takip ediyorlar. 

Kahramanmaraş merkezli, gerçekleşen büyük deprem çevredeki tüm fay hatlarını etkiledi ve bu fay hatlarında yeni depremler üretilmeye başlandı. Marmara'da gerçekleşen 4.2 şiddetindeki depremin ardından deprem olma sıklığı istatistiki olarak çok düşük olduğu bilinen Karadeniz'de de 4.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Bu her iki deprem de Kahramanmaraş depremin fay hatlarını etkilemesi ile meydana geldiği deprem uzmanlarınca dile getirildi. Deprem uzmanları depremler ve fay hatları ile alakalı olarak yeni çalışmalara başlarken Kahramanmaraş depremi sonrası oluşan yeni durum ile alakalı bilimsel verilerin ortaya çıkması merakla bekleniyor.