AFAD Deprem Dairesi duyurdu! Antalya depremle sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre Antalya’da Akdeniz açıklarında bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti kaç olarak açıklandı?
AFAD Deprem Dairesi duyurdu! Antalya depremle sallandı!

Deprem ülkesi olan Türkiye deprem ile yaşamaya alışmaya devam ediyor. Son olarak Antalya’da bir deprem meydana geldiği açıklandı. AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamada meydana gelen depreme dair teknik bilgiler kamuoyuna ilan edildi.

AFAD DEPREM DUYURUSU YAPTI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre saat 23:42’de Antalya’nın Gazipaşa ilçesi açıklarında Akdeniz’de bir deprem gerçekleşti. Depremin şiddetinin 4.1 olarak ölçüldüğü duyuruldu. Ayrıca depremin 5.41 km derinlikte meydana geldiği ilan edildi. Depremin gerçekleştiği nokta ile Antalya’nın Gazipaşa ilçesi arasındaki mesafenin ise 102.87 km olduğu belirtildi.

AFAD Deprem Dairesi duyurdu! Antalya depremle sallandı!

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Gerçekleşen deprem Antalya ve ilçelerinde hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yapsalar da sarsıntının şiddetli olmaması vatandaşları rahat ettirdi. AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre bu depremden dolayı herhangi bir can ve mal kaybı da meydana gelmedi. AFAD Deprem Dairesi yaptığı duyuruda vatandaşlardan herhangi bir olumsuz ihbarın yetkili birimlere iletilmediği ifade edildi.

Son yıllarda Akdeniz orta şiddetli depremlere açık bir alan haline geldi. Yıkıcı bir deprem meydana gelmese de uzmanlar Akdeniz'in altındaki fay hatlarının oldukça hareketli olduklarını ve zaman zaman bu hareketlerle oluşan enerjinin dışarıya çıkmasının olağan olduğunu açıklıyorlar. Büyük bir deprem beklentisi olmadığını belirten uzmanlar genç kıtalarda meydana gelen bu depremlerin hasar verici nitelikte olmayacağını ve en azından şimdilik böyle bir teknik işaret almadıklarını bildirdiler.

Öte yandan Antalya'dan gelen bilgilere göre meydana gelen bu depreme dair kentte ilgili birimler harekete geçerek saha çalışması yapmaya başladılar. Vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaları halinde direkt müdahale edileceği belirtildi.