AFAD deprem duyurusu! Kahramanmaraş yine sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir açıklama yapılarak Kahramanmaraş’ta yeni bir artçı depremin meydana geldiği bildirildi. Depremin büyüklüğü ve diğer teknik detayları hakkında detaylı açıklama yapıldı.
AFAD deprem duyurusu! Kahramanmaraş yine sallandı!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından bölgede adeta deprem fırtınası meydana geldi. Deprem bölgesinde artçı depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu depremler ile beraber vatandaşlar da kısa süreli panikler yaşıyorlar. Son olarak Kahramanmaraş’tan bir deprem haberi daha geldi. Bu yeni gelişmeyi kamuoyuna AFAD Deprem Dairesi duyurdu.

AFAD DUYURDU YİNE DEPREM!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son açıklamaya göre Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bir deprem meydana geldi. Artçı depremlerin yoğunlaştığı bir merkez olan Göksun’daki son deprem 4,4 büyüklüğünde oldu. Saat 15:54’te gerçekleşen depremin derinliğinin 7,05 km olduğu belirtildi.

AFAD deprem duyurusu! Kahramanmaraş yine sallandı!

ARTÇI DEPREMLER TEHLİKE YARATIYOR

Kahramanmaraş’ta depremde hasar gören ama henüz yıkılmayan çok sayıda bina bulunuyor. Bu binalar artçı depremlerle çok büyük bir risk oluşturuyor. Yeni sarsıntılarla yıkılma tehlikesi olan bu binalara vatandaşların yaklaşmamaları tavsiye ediliyor. Hatta bu binalardan eşya almak da yasaklanmıştı. Vatandaşlar bu tedbiri harfiyen uydukları için pek fazla sorun yaşanmıyor.

SON SARSINTININ OLUMSUZ SONUCU YOK

Kahramanmaraş’ın Göksün ilçesinde gerçekleşen son 4,4 büyüklüğündeki depremin neticesinde herhangi bir olumsuzluk ortaya çıkmadı. AFAD’a bu konuda vatandaşların yaptığı bir ihbar bulunmuyor. Ne herhangi bir bina yıkıldı ne de can kaybı meydana geldi. Kısa süreli panikten başka bu depremin bir etkisi olmadı.

ARTÇI SARSINTILAR HEMEN BİTMEYECEK

Deprem uzmanları bölgede artçı depremlerin meydana gelmesini oldukça olağan olarak değerlendiriyorlar. Büyük bir kırılma olduğunu belirten uzmanlar bu kırılmanın yerine oturması için artçı depremlerin 1 yıl boyunca devam edebileceği bildirildi. Artçı sarsıntılar şiddetinin zamanla azalacağını söyleyen uzmanlar bölgede şiddetli bir depremin uzunca bir süre zayıf bir ihtimal olduğunu belirtiyorlar.