AFAD depremde hayatını kaybedenlerin sayısını 45 bin 89 olarak açıkladı

6 Şubat 2023 Pazartesi günü sabaha karşı yaşanan büyük deprem ile yangın yerine dönen 11 şehirde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı enkaz kaldırma çalışmaları ile artmaya devam ediyor.
AFAD depremde hayatını kaybedenlerin sayısını 45 bin 89 olarak açıkladı

AFAD depremde hayatını kaybedenlerin sayısını 45 bin 89 olarak açıkladı - Türkiye 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık merkez üssü olan büyük deprem felaketi ile büyük bir acıya uyanmıştı. 11 ilde etkili olan deprem büyük bir yıkım ve felaketi de beraberinde getirirken binlerce bina çökmüştü. 

Günün ilk ışıkları ile arama kurtarma çalışmaları devam ederken çalışmaların devam ettiği esnada 13:24 sularında bu sefer 7.6 şiddetinde ikinci büyük deprem yaşanmış, ilk depremde hasar alan binalarda da çökme meydana gelerek can kayıplarının sayıları ne yazık ki artmıştı. Deprem sonrası 11 ilde OHAL ilan edilirken arama kurtarma çalışmaları için yabancı ülkelerden de destek istenmişti. 

DEPREMİN BİLANÇOSU AĞIRLAŞTI: 45 BİN 89 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ! 

Türkiye tarihinin en büyük deprem felaketini yaşarken ne yazık ki enkaz kaldırma çalışmalarının hız kazanması ile depremin bilançosu da ağırlaştı. AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 89 olarak açıklandı. 

Depremin yıkım aneden olduğu Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bini aşarken yaşanan deprem Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybı yaşanan depremi olarak ta tarihe geçmiş oldu. 

AFAD yaptığı açıklamasında deprem bölgesinde çalışmaların sürdüğünü aktardı.