AFAD depremde hayatını kaybedenlerin sayısını güncelledi!

AFAD deprem felaketinde yeni bilançoyu açıklarken hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremin bilançosu ağırlaşıyor.
AFAD depremde hayatını kaybedenlerin sayısını güncelledi!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen iki büyük depremin yol açtığı felaketin bilançosu AFAD tarafından açıklanmaya devam ediliyor. AFAD tarafından yeni bir açıklama yapılarak deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında yeni rakam kamuoyuna ilan edildi.

AFAD AĞIR BİLANÇOYU AÇIKLADI!

AFAD’ın açıklamasına göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplamda 38.044 vatandaş hayatını kaybetti. Açıklanan resmi veriye göre depremden dolayı ölü sayısı 40 bin rakamına biraz daha yaklaştı. Arama kurtarma çalışmaları ile enkaz kaldırma çalışmaları sıklaştıkça bu rakama yeni eklemeler yapılabileceği bildiriliyor.

ARAMA KURTARMADA ÇALIŞANLARIN SAYISI AÇIKLANDI!

Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara dair de AFAD tarafından yeni bilgiler açıklandı. Bölgede şu anda resmi ve gönüllü olmak üzere 29.160 arama kurtarma personeli görev yapıyor. Diğer ülkelerden gelen ve göreve devam eden arama kurtarma personellerinin sayısı ise 11.488 olarak bildirildi.

264 BİN KİŞİ GÖREV YAPIYOR!

AFAD, Emniyet, Jandarma, Milli Savunma Bakanlığı, ambulans ekipleri, yerel güvenlik, yerel destek ekipleri ve 9.908 gönüllü ile beraber bölgede görev yapan personellerin toplam sayısı ise 264.389 olarak açıklandı. Ayrıca bölgeye 12.600 araç sevk edilerek enkazlarla alakalı olarak yapılan çalışmalarda yardımcı olunduğu belirtildi.

Deprem bölgelerinde 38 Vali, 160 Mülki idare Amiri, 19 AFAD üst yöneticisi ve 68 il müdürünün görevlendirildiği bildirildi. Bunun yanında uluslararası yardımların koordinasyonunu sağlamak amacıyla 12 büyükelçi ile 16 Dışişleri Bakanlığı personeli bölgede görevlendirildi.

Arama kurtarma çalışmaları enkazlarda sağ vatandaşların çıkarılmalarının sonuna kadar devam edecek. Halen daha enkazlardan vatandaşlar çıkarılıyor. Bu çalışmalar tamamlanmadan bölgede inşa faaliyetlerine geçilmeyecek.