AFAD depremde hayatını kaybedenlerin sayısını yükseltti!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden dolayı hayatını kaybeden vatandaşların sayısı AFAD tarafından güncellendi. AFAD depremin acı bilançosunun bir daha yükseldiğini duyurdu.
AFAD depremde hayatını kaybedenlerin sayısını yükseltti!

Türkiye deprem felaketinin ardından yaraları sarmaya çalışıyor. Ancak bir de bu felaketin acı bir bilançosu bulunuyor. Deprem ile alakalı olarak koordinasyonu sağlayan kurum olan AFAD Erzincan merkezli gerçekleşen iki büyük deprem neticesinde hayatını kaybeden vatandaşların sayısını güncelledi. Depremin faturası daha da kabarırken Türkiye depremin maddi kayıplarının yanında çok sayıda vatandaşını bu büyük afete kuran verdi.

AFAD SON RAKAMI DUYURDU!

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre depremden dolayı hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 42.310’a yükseldi. Toplam 11 ilde 42.310 vatandaş deprem nedeniyle hayatını kaybederken tarihi bir kayıp olarak şimdiden kayıtlara geçti. Depremden yaralı kurtulan vatandaşların tedavilerinin sürmesi ve bazılarının durumlarının ağır olması ve enkazların altında ulaşılamayan vatandaşların olabileceği ihtimali ile bu sayının daha da yükselmesinden endişe ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Deprem felaketinin yaşandığı illere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci tur ziyaretleri devam ediyor. Bugün Kahramanmaraş’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi aldı. Vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde yapılacak çalışmalara ilişkin yeni talimatlar da verdi.

YIKILAN BİNALAR 1 YIL İÇERİSİNDE YENİDEN YAPILACAK!

11 ilde deprem felaketinden dolayı çok sayıda bina yıkıldı. Bu binaların yeniden inşası gerçekleştirilecek. Bunun için gerekli çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Fay hattı üzerinde kalan yerleşim yerleri yeniden kurulmayacak. Bunun yerine daha güvenli alanlar tespit edilip yeni konutlar oraya yapılacak. Çe4vre Bakanlığı zemin çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmanın neticesinde şehirlerde hangi alanlara yeni konutların inşa edileceği tespit edilmiş olacak. Çevre Bakanlığı’nın bu konuda ilerleyen günlerde kapsamlı bi,r açıklama yaparak vatandaşları bilgilendirmesi bekleniyor.