AFAD duyurdu Kahramanmaraş depreminde 36.187 kişi hayatını kaybetti

6 Şubat tarihinde yaşanan depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sona ererken enkaz kaldırma çalışmalarına başlanması ile ne yazık ki can kayıpları artıyor. AFAD son dakika duyurusu ile deprem sonrası kaç kişi hayatını kaybetti açıkladı.
AFAD duyurdu Kahramanmaraş depreminde 36.187 kişi hayatını kaybetti

AFAD duyurdu Kahramanmaraş depreminde 36.187 kişi hayatını kaybetti - Türkiye 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremle büyük bir yıkıma uğrarken depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra 10 ilde çok sayıda bina yıkılmıştı. 

Yaşanan depremin etkileri ne yazık ki her geçen gün artarken dün yapılan açıklama kapsamında Elazığ'da afet bölgesi ilan edilen iller arasına eklenmişti. Yapılan açıklama kapsamında Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis, Elazığ ve Malatya afet bölgesi ilan edilerek OHAL kapsamına alınmıştı. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Yaşanan depremin ardından pek çok bölgede arama kurtarma çalışmalarına son verilirken enkaz kaldırma çalışmalarına başlanmıştı. Ne yazık ki enkaz kaldırma çalışmalarına başlanması ile beraber can kayıpları artarken AFAD son dakika duyurusu ile depremde hayatını kaybeden kişilerin son rakamını açıkladı. 

AFAD tarafından yapılan açıklamada "Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36 bin 187 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" denilerek hayatını kaybedenlerin sayısının 36 bini aştığını açıkladı. Böylelikle yaşanan deprem felaketi Türkiye'de en çok can kaybı olan deprem olarak tarihe geçmiş oldu. 

Yapılan açıklamada "108.068 vatandaşımız yaralanmıştır (enkazdan sağ kurtulanlar, depremden etkilenenler ve deprem kaynaklı yaralanmalarla hastaneye başvuranlar). 216.347 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir" denilerek 216 bin 347 afetzedenin de bölgeden tahliye edildiği bilgisine yer verildi.