AFAD Kahramanmaraş depreminin 12. gün acı bilançosunu duyurdu!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve toplam 11 ilde büyük yıkım ile can kayıpları oluşmasına neden olan asrın felaketinde toplam ölü sayısı, yaralı sayısı ve yıkılan bina sayısı her geçen saat artmaya devam ediyor.
AFAD Kahramanmaraş depreminin 12. gün acı bilançosunu duyurdu!

AFAD Kahramanmaraş depreminin 12. gün acı bilançosunu duyurdu! Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremin ardından yıkılan 11 ilden gelecek mucize kurtuluş haberlerini beklemeye devem ediyor. Bir yandan yeni mucize haberleri gelirken bir yandan ise deprem nedeni ile hayatını kaybeden kişilerin sayısı ne yazık ki artıyor. 

6 Şubat 2023 Pazartesi günü ilki saat 04:17 sularında 7.7 şiddetinde Kahramanmaraş Pazarcık ikincisi ise 13:24 sularında Kahramanmaraş Elbistan merkezli iki büyük depremle sarsılan 11 ilde adeta taş taş üstünde kalmamıştı. Özellikle de depremin büyük yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da can kayıpları artarken bu şehirlerde hasarsız bina sayısının son derece düşük olduğu açıklanmıştı. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ OLDU, YARALANDI?

Yaşanan depremde artık arama kurtarma çalışmaları kademeli olarak sonlandırılırken enkaz kaldırma çalışmalarının artması ile ne yazık ki hayatını kaybeden kişi sayısı da artıyor. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen depremin bugün itibari ile 12. gününe girilirken AFAD son resmi verileri açıkladı. 

AFAD tarafından yapılan açıklamada "Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 38.044 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" diyerek hayatını kaybeden kişi sayısı 38 bin 44 kişi olarak açıklanmıştır. Ne yazık ki yaşanan deprem böylelikle Türkiye'nin en çok can kaybı yaşanan depreme olarak tarihe geçmiş oldu.