AFAD kuvvetli yağış uyarısı: Meteoroloji hangi illerde sağanak yağış ve sel uyarısı yapıldı?

11 ilde AFAD kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Pek çok ilde eş zamanlı olarak yaşanacak şiddetli sağanak yağış nedeniyle acil önlem alınmasını istedi.
AFAD kuvvetli yağış uyarısı: Meteoroloji hangi illerde sağanak yağış ve sel uyarısı yapıldı?

Türkiye son dönemde üst üste yaşanan yoğun yağış ve sellerle mücadele etmeye devam ederken iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin başında yer almıştı. Üst üste yaşanan sellerden sonra ne yazık ki bugünde yeni bir sel alarmı verildi. 

11 ilde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılırken AFAD tarafından ise sel alarmı verildi. Tüm ekipler belirlenen illerde teyakkuza geçerken belediyeler ve yerel yönetimlerle eş zamanlı çalışmalara başlandı. 

AFAD SON DAKİKA SEL ALARMI VERİLEN İLLER HANGİLERİ?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından son dakika alarmı verilen iller açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporu ile Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa, Kütahya ve Bursa için kuvvetli yağış uyarısı yapıldığı ilan edildi. 

Yapılan açıklamada "Edirne, Tekirdağ, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa ve Kütahya’daki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli; Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi ile Tekirdağ’ın batısında yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor" ifadelerine yer verildi. Sel ve su baskınlarına karşı acil önlem alınması talep edilirken belediyelerin ve AFAD ekiplerinin belirlenen bölgelerde çalışmaları başladı.