AFAD son dakika saat vererek uyardı! Çok sayıda il için sel tehlikesi kapıda

Bugün AFAD tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte belirli iller için sağanak yağış ihtimalinin bulunduğu ifade edildi.
AFAD son dakika saat vererek uyardı! Çok sayıda il için sel tehlikesi kapıda

Sıcak havaları geride bırakmaya başladığımız bu son dönemde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre sağanak yağışların başlayacağı ifade edildi. Bu süreç içerisinde yayımlanan rapora göre pek çok ilde sağanak yağış ihtimaline karşı kişilerin dikkatli olması gerektiği öğrenildi.

Yurdun büyük bir bölümünü etkilemesini bekleyen sağanak yağışlara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarılar yayımlanırken yapılan son değerlendirmelerin ardından AFAD tarafından da vatandaşlara sel ve su baskınına karşı dikkatli olunması gerektiğinden bahsedildi.

AFAD TARAFINDAN KRİTİK UYARI GELDİ!

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından il il uyarılar yayımlandı. Bu uyarılar şu şekilde verildi;

"2 Eylül Cumartesi günü,

Akşam saatlerinden itibaren;

- Ankara il genelinde yerel olarak kuvvetli, güney ve doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli

- Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum, Kastamonu’da yerel olarak kuvvetli, Samsun’un doğusu ile Ordu’nun batısında yer yer çok kuvvetli

- Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur illeri ile Kütahya ve Eskişehir'in güney, Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”

METEOROLOJİ'DEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ!

Gelen bu uyarıların yanı sıra Meteoroloji tarafından da "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Sinop, Osmaniye, Kars ve Ardahan çevreleri ile Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında, akşam ve gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor." şeklinde açıklamalar ile Türkiye geneli son durumdan da bahsedildi.