AFAD Türkiye Tek Yürek kampanyasına katılanlara teşekkür etti!

Dün TV kanallarında gerçekleştirilen Türkiye Tek Yürek Kampanyasında AFAD ve Kızılay için destek toplanmıştı. AFAD konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
AFAD Türkiye Tek Yürek kampanyasına katılanlara teşekkür etti!

Dün akşam 8 adet kanalın ortak yayını ile Kızılay ve AFAD için depremzedelere ulaşması için bağış programı gerçekleştirildi. Gerçekleşen bu program ile birlikte vatandaşlar tarafından yardımlar ulaştırılırken pek çok banka, şirket ve siyasi isimler de desteklerde bulunmaya devam etti. Yapılan bu destek hakkında ise AFAD vatandaşlara teşekkürlerini iletti. 

NE KADAR DESTEK TOPLANDI? 

Aralarında Barış Arduç, Berk Oktay, Burak Özçivit, Alişan, Deniz Baysal, Hande Erçel, Engin Akyürek, Esra Erol, Afra Saraçoğlu, Burak Deniz, Alp Navruz, Aslı Enver, Merve Dizdar, Barış Falay, Selahattin Paşalı, Özge Özpirinçci, Uğur Güneş, Murat Yıldırım, Mehmet Özgür, Birkan Sokullu, Cem Öğretir, Eda Ece, Melisa Aslı Pamuk, Serdar Tuncer, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Hacıoğlu, Kadir Doğulu ve eşi Neslihan Atagül Doğulu, Seda Sayan, Sibel Can, Hasan Can Kaya, Yılmaz Erdoğan, Eser Yenenler, Aras Bulut İynemli, Demet Özdemir, Ezgi Mola, Halit Ergenç gibi ünlü isimlerin bulunduğu yardım programında hem telefon ile hem de SMS yolu ile gelen yardımlar toplandı. 

Sunucular tarafından da telefon başlarında bekleyen diğer kişiler tarafından da 7 saat süren ortak yayının sonunda toplamda 115 milyar 146 milyon 528 bin TL toplanırken, 9 milyon 10 bin adet de SMS bağışı gerçekleştirildiği öğrenildi. 

AFAD AÇIKLAMA YAPTI! 

Konu ile ilgili toplanan bu yardımların ardından AFAD, yardıma katılan vatandaşlara teşekkür etmek amacı ile açıklama yaptı. Dün yayına katılan binlerce vatandaş, kurum ve kuruluş ile toplanan yardım hakkında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama, "Bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma ile aşacak, yaralarımızı el birliğiyle saracağız. Bu birlikteliğin en somut ve güzel örneklerinden birini dün akşam ulusal, bölgesel ve yerel televizyon ile radyolarda ortak yayınlanan 'Türkiye Tek Yürek' programında bir kez daha gördük. Milletimizin ve kurumlarımızın yardım kampanyamıza gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür eder, aziz milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunarız. Her zaman olduğu gibi, bugün de biriz, beraberiz." şeklindeydi. 

Yapılan bu açıklamalar ile birlikte toplanan destek için vatandaşlara bir kez daha açıklamalarda bulunuldu.